З 10 квітня Уряд запускає нові грантові програми для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу. Заявки на отримання гранту потрібно подавати через портал Дія. Повідомляє Урядовий портал.

Програмами передбачено надання грантів:
    — 250 тис. грн - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
    — 500 тис. грн - для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
    — 1 млн грн - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.
Гранти на 500 тис. грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем - 30% коштів має вкласти в свою справу отримувач гранту, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.
Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.
“Уряд працює над тим, щоб допомогти нашим захисникам і захисницям інтегруватись в мирне життя після повернення з фронту. Ветерани, які мають підприємницький хист, зможуть отримати від держави фінансову підтримку у вигляді гранту на започаткування або розширення власної справи. Розвиваючи свій бізнес, вони створять тисячі нових робочих місць, зокрема, й для своїх побратимів. І таким чином долучаться до економічного відновлення країни”, - зазначила перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.
Для отримання гранту ветерану або другому з подружжя ветерана необхідно подати заявку через портал Дія разом з бізнес-планом свого проекту. Після перевірки кредитної історії заявника, його документів та оцінки бізнес-плану, він має пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні гранту.
Отримувачі грантів зможуть також безоплатно пройти навчання з питань підприємництва та отримати консультації в регіональних центрах зайнятості.