Ветерани АТО заснували власну справу з переробки часнику. У планах підприємців підкорити не лише українські ринки, але й закордонні, а також відкрити часниковий хаб.

Як розповів колишній учасник російсько-української війни Володимир Скосогоренко, він разом з товаришами виграли грант, купили техніку і зайнялися переробкою часнику.
«Робимо часникову пасту і чорний ферментований часник. Він кілька днів готується у спеціальній печі. За рахунок ідеальної вологості та температури, стає чорним. Смак цього часнику дещо дивний. Він солодкий, більше схожий на чорнослив», — розповів Володимир Скосогоренко.
Водночас, за словами підприємця, через війну виробництво скоротилось. Наразі Володимир Скосогоренко працює один, бо троє його товаришів пішли захищати Україну. Проте бізнес не буде закривати та планує розвиватись. Вже об’єднались з підприємцями й вирішили відкрити часниковий хаб.
«Це буде об’єднання холодильників, складів, переробників і тих, хто вирощує часник. Тоді Україна повноцінно зможе забезпечувати себе часником і експортувати його за кордон», — пояснив фермер Василь Гудзовський.

Нагадаємо, в Україні діє проєкт підтримки ветеранського бізнесу. За програмою ветерани, ветеранки, а також родичі полеглих захисників та захисниць зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 млн грн на відкриття й розвиток власної справи. Загальний бюджет конкурсу становить 15 млн грн.