Для енергетики України й, зокрема, Хмельниччини введення в експлуатацію лінії електропередач 750 кіловольт «Рівненська АЕС — ПС Київська» та здійснення монтажу її переходу через лінію «Хмельницька АЕС — Чорнобильська АЕС» мають надважливе значення. Як відомо, її зводили в рамках кредиту ЄБРР. Таким чином Україна припинила імпорт електроенергії з Росії і цим суттєво підвищила власну енергонезалежність.

Як прокоментував цю подію генеральний директор ПАТ ЕК «Хмельницькобл- енерго» Олександр Шпак, нова лінія дозволить повністю завантажити Хмельницьку та Рівненську атомні електростанції, адже потреба відключати почергово блоки через низьку пропускну здатність існуючих мереж просто відпаде. Це значно збільшить об’єм товарної продукції Хмельницької атомної електростанції, підніме нашу область у рейтингу ВВП, підвищить надійність енергопостачання.  
За словами Олександра Леонідовича, надійність енергопостачання на Хмельниччині вже цього року буде відчутно підвищено, ще й з огляду на те, що компанія «Хмельницькобленерго» успішно здійснила і далі проводить низку монтажно-відновлюваних робіт. Зокрема, реконструйована підстанція «Дунаївці», завершується будівництво підстанції «Прибузька», оснащеної унікальним для України імпортним обладнанням, а ще — модернізується підстанція «Лісові Гринівці», що підвищить надійність енергопостачання північної частини Хмельницького та приміських районів.
«Сподіваюся, ця зима буде для нас кращою з огляду на якість енергозабезпечення, і ми обійдемося без відключень. А ще хочу звернутися до читачів «Подільських вістей» підтримайте нашу енергетику, адже вплинути на надійність енергопостачання ви можете, по-перше, своєчасною оплатою за надані послуги, по-друге, максимальним використанням електроенергії вночі, коли вона дешевша, розвантажуючи енергосистему у вечірні години максимуму», — зазначив керівник енергопостачальної компанії.