Влітку, якщо пам’ятаєте, на газовому ринку відбулися певні пертурбації (докладніше див. «ПВ» № 76 від 14 липня, «Зміни без змін»). Перерозподіл функцій у газовій сфері призвів до створення нової компанії — ТОВ «Хмельницькгаз збут», яка наразі опікується постачанням блакитного палива споживачам; ПАТ «Хмельницькгаз» лише розподіляє його мережами. Й саме з того часу в абонентів виникли певні проблеми: до редакції неодноразово надходили скарги щодо захмарних цифр у газових платіжках. Якісь шалені неспожиті кубометри, за які потрібно платити; прописані у помешканнях «привиди», на яких теж нараховують куби. Скарг багато, плутанини ще більше — люди обурюються, не знаючи, як їм сплачувати за послугу: відповідно до показників лічильника чи згідно з «офіційним папірцем» — газовим рахунком.

Відразу зазначимо, що платити потрібно виключно стільки, скільки нарахував ваш лічильник! «ПВ» зверталися за коментарем до Хмельницького територіального відділення Антимонопольного комітету щодо неправдивих платіжок, і в установі підтвердили — платити за фактом споживання. А щодо хибних цифр у платіжних документах — це не є порушенням. Головне запам’ятати: ваш лічильник — єдиний надійний індикатор, скільки грошей треба сплатити газівникам.
Але все ж цікаво, чому виникають проблеми в людей? Звідки газівники беруть незрозумілі цифри? Редакція письмово звернулася за коментарем до газівників та отримала відповідь за підписом голови правління ПАТ «Хмельницькгаз» М. ЮРЧЕНКА.
— Чому рахунки, які надходять від ТОВ «Хмельницькгаз збут», не відповідають реальному споживанню?
— З 1 липня 2015 року постачання природного газу на території Хмельницької області (крім міста Шепетівки та Шепетівського району) здійснює вже не ПАТ «Хмельницькгаз», а новий постачальник — ТОВ «Хмельницькгаз збут». У ст. 16 «Відокремлення функцій транспортування, розподілу та постачання природного газу» Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу» зазначається, що «…газотранспортне підприємство не може провадити діяльність з видобування та постачання природного газу». Отже, на підставі цього закону підприємство, що здійснює розподіл газу, не має права його постачати. ТОВ «Хмельницькгаз збут» отримало ліцензію на постачання природного газу згідно з рішенням НКРЕКП та постановою Кабміну № 1649 від 28.05.2015 р.
На ваше запитання «Чому показники у квитанціях, що надходять споживачам природного газу, не відповідають фактичним?» зазначимо, що дійсно така проблема частково існує. По-перше, при перенесенні інформації про абонента з однієї бази даних в іншу трапляються помилки (суто людський фактор). По-друге, споживачі, на жаль, не надають нам щомісячні показання лічильника, що повинні робити обов’язково в період з 01 по 05 число місяця, зафіксувавши показання на 01 число. Окремі абоненти можуть вказати показники раз у півроку або й на рік, деякі не надають показань і не впускають контролерів у помешкання, що теж певним чином впливає на отриману інформацію в нових платіжках.
— Чи варто хвилюватися людям, які отримують платіжки із невідповідними показниками?
— У разі незгоди з сумою та показаннями, зазначеними у платіжній квитанції, ТОВ «Хмельницькгаз збут» рекомендує вносити свій фактичний показник газового лічильника в отримані квитанції та розраховуватися за спожитий газ за реальними показаннями лічильника. Корінець квитанції надійде з банку (поштового відділення) до постачальника — фахівці приведуть дані у відповідність.
— Яким чином можна передавати до компанії свої показники та отримувати об’єктивну інформацію щодо стану рахунку?
— Хочемо зазначити, що з 18.11.2015 року споживачі газу Хмельниччини мають сучасну можливість бути незалежними в питанні розрахунків за газ та щомісячного надання показань лічильника. Щоби повністю контролювати історію своїх проплат, вносити щомісячні показання, сплачувати за газ он-лайн тощо, НЕОБХІДНО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ В ОСОБИСТОМУ КАБІНЕТІ СПОЖИВАЧА. А, як це зробити, — детальніше читайте на сайті споживачів природного газу 104.ua та на сайті ПАТ «Хмельницькгаз» km.104.ua.
Також хочемо звернути вашу увагу, що тільки своєчасна проплата за газ та щомісячне надання показань лічильників допоможуть розвязати проблему отримання споживачами рахунків-платіжок з інформацією, яка б відповідала дійсності. З цією метою у ПАТ «Хмельницькгаз» запроваджено клієнтський сервіс — Контакт-центр, за номером якого — (0382) 742-104 можна щомісяця 1, 2, 3 числа передавати дані приладу обліку, отримати консультацію та інше. Крім того, функціонує ще шість номерів для інформування абонентів (див. розділ «До уваги клієнтів») та «гаряча лінія» — 0-800-50-43-14. Детальніше про це на нашому сайті.

P. S. Отже, як стало зрозуміло, здебільшого помилки у платіжках спричинені людським фактором, а також нерегулярністю платежів громадян. Тому можемо рекомендувати: по-перше, не зважайте на цифри, які написані у квитанції — платіть за фактом. По-друге, чи в «Особистому кабінеті», чи через «Гарячу лінію» повідомте останні дані про показники, аби узгодити реальні цифри з цифрами газівників. Тоді, сподіваємося, вас більше не лякатимуть «зістельні» цифри у квитанціях.