За рішенням Наглядової ради Товариства від 3 березня 2016 року обрано Козачука Олега Івановича виконуючим обов'язки генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго». Олександр Леонідович Шпак, який працював на цій посаді з 1998 року, за власним бажанням  вийшов на пенсію.

 

Представляючи Олега Козачука колективу, перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Васильович Процюк висловив впевненість, що глибокі галузеві знання, управлінський хист та досвід дозволять йому досягти чималих успіхів на новій посаді.

Олександр Шпак, передаючи естафету керманича енергопостачальної компанії у надійні руки, зазначив, що попередні досягнення Компанії, що  вивели її на рівень кращих енергокомпаній України, будуть збережені та примножені. 

Олег  Козачук — випускник Вінницького державного технічного університету (2002) за кваліфікацією «Інженер-електрик». У 2002-2006 роках працював у Летичівському РЕМ на посадах: інспектора, начальника дільниці, заступника начальника з маркетингу та енергозбуту, а також  начальником відділу управління якістю Компанії. Після цього обіймав керівні посади, пов’язані з аналізом бізнес-процесів та систем управління, у провідних київських енергокомпаніях. А з 2010 до 2015 року був генеральним директором ТОВ «ЕТР-СПЕКТР» (м. Київ),  президентом Асоціації з енергоефективності та енергозбереження, головою Громадської ради при Державному агенстві з енергоефективності та енергозбереження, і досі залишається членом Громадської ради.