Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1640

Молоко в корови на язиці  – твердить народна мудрість. Цю нехитру істину добре пам’ятають на Білогірщині, зокрема – в ТОВ НВА «Перлина Поділля», очолюване відомим в Україні аграрієм, депутатом обласної ради Сергієм Іващуком. Судіть самі, тільки-но липень почався, а в «Перлині Поділля» вже завершують другий укіс люцернових на сінаж.

   – Під час першого укосу  вже заклали 2400 тонн зеленої маси,  – розповідає заступник генерального директора Сергій Яловчук. – Всього ж плануємо закласти 5000 тонн корму, в тому числі і з додаванням викомішанки, в яку  даємо шість видів насіння, горох, редьку, трави-медоноси. Роботи в полі механізатори виконують з допомогою косарок «Кроне», тракторів МТЗ та кормозбиральних комбайнів «Ягуар». Десять автомобілів перевозять скошені трави, а вже на ямі працюють два підгортачі Т–150, ДТ–75 і трамбувальник «Джон Дір».
 Тваринництво у «Перлині Поділля» зорієнтоване в основному на молочне виробництво. Загальне поголів’я великої рогатої худоби в господарстві нараховує тисячу сімсот тридцять голів, серед яких 740 дійних корів, решта – телички і нетелі. Наступного року в «Перлині Поділля» планують довести поголів’я дійного стада до тисячі, тож заготовляють зелені корми з урахуванням майбутнього росту.
Загалом  дійне стадо в «Перлині Поділля» має зрости  за рахунок власного відтворення та закупівель в інших господарствах. Так, уже в поточному році в одному з тваринницьких господарств Київської області  закупили сто чотирнадцять  телиць датської голштинської породи. Загалом же,  щоб утримувати стільки худоби в «Перлині Поділля» припасуть  двадцять тисяч тонн грубих кормів.