Звернення працівників трудових колективів, керівників та власників підприємств ТОВ «Україна 2001», ТОВ «Лан» та ПАТ «Теофіпольський цукровий завод» до громадськості, очільників державних та правоохоронних органів.

 6 вересня 2016 року реєстратором Харківської районної державної адміністрації в Харківської області Різак Людмилою Миколаївною було здійснено незаконні  зміни до установчих документів зі зміною власників компаній ТОВ «Україна 2001», ТОВ «Лан», ТОВ «Омега-Профіт», ТОВ «Страховий брокер «Профіт» та ряду багатьох інших юридичних осіб. Уся ця афера відбулася за сфальсифікованими та підробленими документами.
У засновники наших компаній харківський реєстратор Різак Л.М. ввела нікому невідомого гр. Крестенкова Віталія Сергійовича (28.09.1990 р. н., паспорт серії ВК №332487, виданий Калінінським РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області 13.12.2006 р., місце реєстрації: 84609, Донецька обл., м. Горлівка 9, вул. Буреніна, буд. 15, кв. 6, ідент. код №3314310352).
Наступного дня, після махінації із незаконною зміною власників компаній, тобто 7 вересня 2016 року  о 9 год. в смт Теофіполь в офісні приміщення ТОВ «Україна 2001» та ТОВ «Лан» за допомогою ломів та кувалд увірвалося майже  60 молодих людей спортивної зовнішності в цивільному одязі. Слідом за ними увійшли працівники 3-ого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Харківській області, які пред’явили шість ухвал Київського районного суду міста Харкова про обшук та виїмку документів з офісних приміщень, квартир керівників та засновників наших компаній та, вдумайтесь, у житловому будинку на вул. Небесної Сотні, 37 Б, смт Теофіполь, де розташовується 15 житлових квартир, в яких ми проживаємо разом із дітьми.
Погодьтесь, що проведення незаконної зміни  власників підприємств ТОВ «Лан» та ТОВ «Україна 2001» харківським реєстратором 06.09.2016 року та візит харківських податківців 07.09.2016 року з ухвалами Харківського суду щодо обшуку в офісних приміщеннях ТОВ «Лан» та ТОВ «Україна 2001» не що інше, як спланована рейдерська атака.
Цілком переконані, що ухвали Харківського суду були лише паперовим прикриттям захоплень документації підприємств з подальшою зміною керівництва. Оскільки на них трудиться майже три тисячі працівників, після спроби рейдерського захоплення усі вони масово рушили до місця події та розпочали акцію протесту.
Відчувши серйозний супротив, незвані гості організовано залишили  приміщення. В офісах залишилися лише харківські податківці.
    На місце негайно прибули декілька знімальних груп журналістів. Із трибуни Верховної Ради України із зверненням до Міністра внутрішніх справ та Міністра юстиції із закликом негайного реагування звернувся народний депутат України Андрій Шинькович.
    Проте належної реакції на рейдество чистої води з боку керівництва ГУ Національної поліції та прокуратури в Хмельницькій області не було. Однобокою виявилася й реакція очільників Хмельницької ОДА, які заявили про відсутність рейдерської атаки, пояснюючи це кримінальним розслідуванням харківських податківців, ігноруючи факт незаконної зміни власників наших підприємств.
Слід зазначити, що ухвали Харківського суду були винесені на підставі сфальсифікованого кримінального провадження з нібито ухилення від сплати податків при реалізації цукру  у Харкові.
Оскільки уся наша господарська діяльність ведеться прозоро, зі сплатою усіх податків, за ініціативою власника підприємств, який постійно перебував в епіцентрі подій, харківським податківцям були надані оригінали, які повністю спростовують сфабриковане кримінальне провадження, що стало основою неправомірного судового рішення і всіх наступних незаконних дій.
Трудові колективи підприємств, занепокоєні сценарієм наступного рейдерського захоплення, продовжували чергувати біля офісних приміщень до пізньої ночі, залишивши на нічне патрулювання декілька свої представників.
    За цими фактами власниками підприємств ТОВ «Лан» та ТОВ «Україна 2001» були подані відповідні заяви до Національної поліції, Міністерства юстиції України та її регіональних органів у Харківській та Хмельницькій областях, Служби безпеки України та в інші державні органи.
    У подіях, які сталися, чітко простежується сценарій 2015 року, коли харківські рейдерські групи за підтримки обласних очільників МВС здійснили рейдерське захоплення майна та землі у СГВК «Кузьминці» Теофіпольського району.
Члени трудових колективів, керівники та власники підприємств ТОВ «Україна 2001», ПАТ «Теофіпольський цукровий завод», ТОВ «Лан» та ряду інших підприємств, на які здійснюється загарбницька атака, вживають рішучих заходів, аби приборкати хижацькі апетити  варягів. Проте без втручання вищих посадових осіб держави та негайного реагування правоохоронних органів усі наші дії можуть виявитися марними.
Адже нині при байдужості влади, «кришуванні», тотальній корупції та недосконалості законодавства така агресія є непоодинокою. Вона у будь-який момент може статися з іншими підприємствами.
У зв’язку із цим, просимо громадськість Хмельницької області не залишатися осторонь грабіжницьких дій та нахабного  рейдерства з боку осіб сумнівної репутації із кримінальним присмаком та їх, даруйте, подільників із правоохоронних,  податкових та судових органів. Повірте, лише громадський публічний осуд та дієва підтримка з боку кожного  чесного, порядного жителя  Хмельниччини зупинить новітніх піратів-загарбників.