Під стінами Білогірського молокозаводу поліція побила мирних мітингувальників за наказом зверху.
Розгін мирного  мітингу ротою особливого призначення Хмельницької поліції відбувся у четвер, 29 вересня о 7-й годині ранку. Є постраждалі.

Нещодавно ЗМІ, у тому числі «Подільські вісті» (№№ 109-110) висвітлювали тему мітингів у Білогір’ї. Розповідали, що в смт Білогір’я Хмельницької області під стінами підприємства ТОВ “Білогір’я молокопродукт” (материнською компанією є ТОВ “Гадячсир”, що на Полтавщині) проходить мирна акція. Протестувальники вимагають сплатити борги за молоко, яке постачали на підприємство. Загальна сума заборгованості становить десятки мільйонів гривень, оскільки молокозавод винен сільським жителям, фермерам, сільськогосподарським підприємствам та аграрному кооперативу.

Ситуація різко загострилася 29 вересня. Як повідомили мітингувальники, вранці поліція, застосувавши незаконні методи тиску, намагалася розігнати селян. Відома українська приказка говорить: “А тепер за наше жито ще нас і побито”. Отож за молоко, яке  привласнив молокозавод, селян ще й побили.
— Я о сьомій годині ранку відпочивав у наметі, — розповідає постраждалий мітингувальник Ігор Овсянніков. — Раптово до нас увірвалися невідомі у масках зі зброєю та спецзасобами. Нас били гумовими кийками, всім одягли наручники... Одному з чоловіків наступили ногою (берцем) на голову й криком наказували вставати... При цьому вони сміялися з того, що він, безпомічний, ніяк не може піднятися....
Наразі стало відомо, що один із постраждалих має закриту черепно-мозкову травму, забій м’яких тканин спини, струс головного мозку та компресійні переломи хребта. В іншого — перелом гомілки. Решта ж постраждалих мають тілесні ушкодження різного ступеня, в тому числі, й від наручників. Усі вони звернулися за допомогою у Білогірську районну лікарню.
Зі слів начальника Білогірського відділку поліції Сергія Коржіньовського, вказівку застосувати роту поліції особливого призначення  для затримання учасників мирної акції протесту отримав від свого начальства.  
Мітингувальники ж підозрюють, що цей виїзд поліції відбувся за проханням власника молокозаводу Руслана Бадаєва.
За словами потерпілих, у відділку поліції до них застосовували психологічне насильство, відмовили у праві отримати правову допомогу від адвоката. Мітингувальників у поліції протримали понад три години, що є порушенням. Крім того, в них вилучили особисті речі без складеного на те протоколу. Автомобіль мітингувальників теж затримали без протоколу.
Також працівниками поліції було порушено всі положення чинного законодавства при затриманні мітингувальників. Селяни при собі мали посвідчення особи, тому затримувати їх задля встановлення особи — поліцейські не мали права. В  журналі обліку затриманих Білогірської поліції не були відразу записані прізвища осіб, яких доставили у відділок о 7 годині ранку. Це зробили   лише о 10-ій годині та внесли  неправдиві відомості про їх доставлення о            8 годині 30 хвилин.
Коли про цю ситуацію стало відомо активістам, які підтримують селян, вони відразу приїхали на місце події. При цьому представники  роти особливого призначення, які були присутні на той момент, представитися їм відмовилися.
Наразі ведуться слідчі дії з приводу неправомірних дій працівників поліції. Оскаржуються до органів прокуратури, які за цим фактом вже розпочали кримінальне провадження. Підготовлені звернення до депутатів обласної та Верховної Ради, в яких  йдеться про неправомірні дії працівників поліції. Обмануті селяни звертаються з приводу боргів ТОВ “Білогір’я молокопродукт” у різні органи з проханням про допомогу, оскільки через несплату коштів за поставлене молоко, їхні сім’ї не мають змоги повноцінно харчуватися, одягнутися та зібрати дітей до школи.
У головному управлінні Нацполіції про ситуацію, що склалася, розповідають стримано. «Затримали десятьох людей, котрі при собі на той момент не мали документів і не могли засвідчити свою особу, — прокоментувала телефоном Інна Глега, речниця ГУ НП у Хмельницькій області. — Закон України передбачає затримання поліцейськими людей для встановлення особи. Якщо в ході цього затримання у чомусь було перевищено повноваження чи люди, яких затримали, чимось не задоволені, вони можуть оскаржити дії поліційських у встановленому законом порядку».
— Люди знають, що молокопродукція з  холдингу «Гадячсир», власниками якого є колишні регіонали Балюк та Бадаєв, до 2015 року постачалась у країну-агресор — Росію. Зараз продукція, виготовлена з місцевого молока, через Білорусь відправляється Балюком та Бадаєвим до Росії, а селяни голодують...
P. S. Все це нагадує події 2013-го, що відбулися на Майдані. Адже  тут аналогічно було застосовано силові методи проти мирних громадян, які реалізовували своє конституційне право на мирне зібрання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в одному зі своїх останніх виступів наголосив, що неправомірні дії поліції будуть продовжуватися до тих пір, доки не буде повного законного очищення її рядів.
Мітингувальники планують проводити акції протесту з 6 жовтня під стінами Хмельницького обласного управління поліції та у місті Києві.