Десятого листопада на майданчику поруч із головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області зібралось майже двісті пенсіонерів МВС, аби вшанувати пам'ять загиблих працівників ОВС. А ще обговорити проблему своїх злиденних пенсій.
Щоб дослухатись до ветеранів, головний поліцейський області Микола Семенишин запросив усіх присутніх в актовий зал управління:

Микола Семенишин: — Наші ветерани стурбовані тим неадекватним пенсійним забезпеченням, яке зараз є. Тож проведемо це спілкування у вигляді круглого столу для того, щоб скоординувати наші дії, будемо шукати вичерпні відповіді на питання, що мають місце, і спільно будемо захищати конституційні права ветеранів органів внутрішніх справ, які для нас є прикладом професіоналізму, життєвої мудрості. Це — наші наставники, вчителі. Тому керівництво головного управління Національної поліції в Хмельницькій області і я, з шаною і повагою ставимось до тих, хто чесно і віддано служив своєму народові. Дійсно, несправедливо те, що пенсійне забезпечення таке низьке. Думаю, сьогодні виробимо відповідний алгоритм дій, щоб і діючі працівники, і ветерани мали належний соціальний захист.
Дмитро Корнацький, голова обласної організації асоціації ветеранів УМВС України, член президії всеукраїнської асоціації:
— Сьогодні День вшанування пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ України. Однак настрій — не святковий. З нинішнім рівнем пенсійного забезпечення ветерани доведені до відчаю. І головна проблема в тому, що державні чиновники вирішили, що Національна поліція не стала правонаступником міліції.  А звідки ж тоді ці нові чудові приміщення ГУНП в обласному центрі? Чи не ці люди, що зараз тут стоять, їх будували? А вся матеріальна та навчально-
оперативна база? Вона з неба впала? А спокій цих діточок, що носять форму поліцейських, — десять, двадцять років тому хтось охороняв, чи бандити самі сідали в тюрми? Державна служба охорони чомусь є правонаступником із відповідним пенсійним забезпеченням, а ми — ні? Міліціонери менше гинули, менше втратили здоров’я, чи служили іншій державі? Уявіть собі, людина має вислугу 30 років, звання майор, а пенсія дві тисячі. В той же час, ті хто звільнилися вже з поліції, в такому ж званні, мають значно більшу пенсію.
— Чому суддя, який сидить у кабінеті, має в десять – двадцять разів отримувати зарплату більшу, ніж оперативник, який ризикує життям? Маємо твердий намір ці вимоги довести до керівництва МВС і держави. Зібрали 25000 підписів ветеранів зі всієї України, в цивілізованих країнах Верховна Рада, Кабмін, мали б розглянути такі вимоги громадян, а у нас ніякої реакції! Оскільки всі формальні методи вичерпані, то вдамося до протестів.
 На зібрання запросили і начальника головного управління пенсійного фонду України в області Ольгу Заярнюк, яка привітала присутніх зі святом і теж долучилась до обговорення проблем.
Ольга Заярнюк: – Пенсійний фонд не може зробити перерахунок пенсій пенсіонерам МВС тому, що немає відповідного подання роботодавця, тобто – Міністерства внутрішніх справ до Кабміну. Якщо раніше в структурі грошового забезпечення полковник мав надбавку за звання 135 гривень, то сьогодні це більше 2000 гривень. Погодьтесь, різниця суттєва. Роботодавець (МВС) має подати до пенсійного фонду нові зміни на кожного пенсіонера. Однак він цього не робить.
Резолюцію зборів, яку направлять до Кабінету Міністрів, міністру соціальної політики, голові пенсійного фонду України, зачитав полковник запасу МВС Микола Степанишин. Зокрема там зазначені такі головні вимоги:
1. Визнати, що поліція є правонаступником міліції, а відтак грошове забезпечення пенсіонерів привести до рівня пенсіонерів поліції.
2. Відновити пільги на сплату комунальних послуг та електроенергії.
В разі невиконання вимог, у резолюції міститься заклик до Пенсійного майдану в Києві.
Українці звикли, що найвищі керманичі держави маніпулюють поняттями як дишлом, аби скрутити воза на своє. Нині, якщо люди висловлюють невдоволення і роблять це демократичним шляхом, то все одно ТАМ вбачають «лапи Кремля». Ошукані вкладники, «тарифний» майдан вже оголошені підступною колоною Москви. А, якщо буде «пенсійний» майдан? Пенсіонерів МВС теж Путін завербував? За яку, тоді, свободу і демократію, в розумінні СБУ, стояв київський Майдан? Судячи з усього, не про таку Європу мріють пенсіонери УМВС.
Довідка: В області налічується 408 000 пенсіонерів, із них 22 500 належать до дев’яти силових структур. Лише чверть від цієї кількості складають пенсіонери УМВС.
Середня пенсія по державі 1800 грн., по області 1600 грн., а середня по силових структурах 2400, при цьому кожен четвертий «міліцейський» пенсіонер отримує прожитковий мінімум – 1130 грн. (можливі окремі невеликі доплати). Середня пенсія пенсіонера з поліції – 5500.