Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 2433

Традиційна для публічного акціонерного товариства «Хмельницькобленерго» прес-конференція в. о. генерального директора Олега Козачука відбулася напередодні Дня енергетика. Однак Олег Іванович розпочав її нетрадиційно, оскільки спочатку коротко нагадав  про  результати роботи компанії за 2015 рік, а тоді вже детально розповів про здобутки подільських енергетиків у році, що минає, та зупинився на тих проблемах, з якими довелося зіткнутися  в цьому році.

«Відбувся перерозподіл коштів...»
— Знаковою подією цього року є повна виплата попередніх заборгованостей перед ДП «Енергоринок». Небагато в Україні енергокомпаній з такими показниками! А з технологічних рішень — це введення в дію в лютому цього року нашого найбільшого об’єкта за весь час існування компанії — трансформаторної підстанції «Прибузька», на спорудження якої протягом трьох років ішла левова частка коштів Інвестиційної програми, — сказав на початку зустрічі  Олег Іванович. — Але завдяки цій підстанції зараз маємо можливість продовжувати розгалуження прямих ліній 10 кіловольт до розподільчих підстанцій у центральній частині обласного центру.
У році, що минає, Інвестиційна програма була затверджена у розмірі 77,8 мільйона гривень. А її виконання буде не менше ста відсотків. Завдяки завершенню будівництва ТП «Прибузька» відбувся перерозподіл коштів у райони електромереж. У рамках програми проведена  реконструкція трансформаторних підстанцій: ПС 110/35/10 кВ «Івашківці», ПС 110/35/10 кВ «Славута», ПС 110/35/10 кВ «Дунаївці», ПС 110/10 кВ «ЗЛМК» ПС 35/10 кВ «Жилинці» та ПС 35/10 кВ «Лісові Гринівці», а також виконаний значний обсяг робіт на розподільчих мережах. Програма капітальних ремонтів затверджена у розмірі 49,3 мільйона гривень. Станом на 1 грудня 42 мільйони вже використано.  
«Відповідно до вимог міжнародних стандартів...»
— Основним у діяльності компанії вважаю те, що ми продовжуємо вдосконалення інтегрованої системи менеджменту якості, відповідно до вимог міжнародних стандартів, — продовжив Олег Іванович. — Зокрема, стандартів системи управління якістю стосовно передачі та постачання електроенергії ДСТУ ISO 9001:2008, системи управління гігієною та безпекою праці ДСТУ ОНSАS 18001:2010, системи екологічного керування ДСТУ ISO 14001:2006. Впровадили також стандарти ДСТУ ISO 10001:2013 «Задоволеність замовників. Настанови щодо кодексів поведінки для організацій», ДСТУ ISO 10002:2007 «Задоволеність замовників. Настанови щодо розгляду скарг в організаціях». Як виявилося у спілкуванні з потенційними власниками компанії, це є досить важливим питанням і вони звертають увагу на те, як і наскільки процеси контрольовані, який аналіз за результатами здійснюється.
Діюча стратегія Товариства базується на максимальному задоволенні потреб споживачів в електроенергії, як головного інвестора галузі, під гаслом «Споживач — найвища цінність Компанії». В усіх районах області створена мережа сервісних центрів європейського рівня, де споживач отримує всі види послуг та належну інформацію. А ще ми своїми силами розробили корпоративний сайт, на якому запустили  в режимі оn-lіnе «Особистий кабінет» для побутових та юридичних споживачів електроенергії. Тепер всі без винятку абоненти мають можливість спостерігати за нарахуванням плати за спожиту електроенергію і розраховуватися за її використання.
Товариство повністю виконує свої зобов’язання щодо забезпечення електроенергією споживачів, стабільної та безаварійної роботи електромереж. Навіть при складних погодних умовах та стихійних явищах, які мали місце у листопаді, аварійно-ремонтні бригади оперативно відновили постачання електроенергії.
Для поліпшення якості електричної енергії, підвищення надійності електропостачання, зменшення технологічних витрат, за 11 місяців 2016 року здійснено технічне переоснащення та збудовано 42 кілометри електромереж 0,4-10 кВ, у тому числі з магістральними ізольованими проводами 0,4 кВ — 22,5 кілометра. А ще досягнуто нормативний баланс електроенергії, зменшення технологічних витрат електроенергії та достовірність обліку. В результаті чого зекономлено за 11 місяців 2016 року 40,491 мільйона кВт.год електроенергії.
«З незалежних від нас причин...»
— Проте не обходиться і без проблем. Так, протягом минулого року з не залежних від нас причин не вдалося виконати чотири основних завдання, — наголосив Олег Козачук. — По-перше, не відбулися структурні зміни на енергетичному ринку України, зокрема, досі не введений в дію так званий стимулюючий тариф, який би давав можливість енергопостачальним компаніям, що працюють ефективніше, використовувати зекономлені кошти на свої цілі: чи то для покращення стану електромереж і підстанцій, а чи для підвищення заробітної плати працівникам. Якщо все відбудеться так як заплановано, наша компанія зможе перейти на стимулюючий тариф з другого півріччя наступного року, оскільки всі головні критерії для такого переходу «Хмельницькобленерго» виконує. По-друге, приватизація компанії. Протягом цього року її строки кілька разів переносилися. Тепер роздержавлення нашої компанії планується на перший квартал 2017 року. Але цей процес залежить від дуже великої кількості різних факторів, у тому числі й міжнародних. Та ми хочемо вірити, що знайдеться стратегічний інвестор, який буде розвивати енергетику області. Але всіх потенційних власників нашої компанії насторожує відсутність простих і зрозумілих правил гри на енергетичному ринку. По-третє, введення нової моделі ринку електричної енергії. Відповідний законопроект прийнятий парламентом у першому читанні, а введення закону в дію попередньо планується з 1 липня наступного року. Він передбачає створення конкурентних умов на ринку електричної енергії. Основна вимога — це розділення на компанії з розподілу і передачі електроенергії та постачання і продажу електроенергії. До цього ми також готуємося. І четверте — очікуване і здійснене — це прийняття Закону «Про Національну комісію регулювання ринку енергетики і комунальних послуг». Він підписаний Президентом України і набрав чинності. Закон гарантуватиме незалежність і незаангажованість у діяльності цього органу.
«Відбувається модернізація обліку електроенергії...»
— Розрахунки споживачів за використану електроенергію складають 98,2 відсотка. Але у цьому сегменті є причини для нашого занепокоєння, — поділився думками Олег Іванович. — Річ у тім, що два місяці тому змінилася методика нарахування для побутових споживачів. Оскільки зараз, згідно з постановою Кабміну, триває донарахування, то досить стрімко виросла кредиторська заборгованість населення. На жаль, з року в рік повторюється ситуація з підприємствами житлово-комунального господарства та бюджетними установами, які невчасно розраховуються за електроенергію.
У компанії постійно відбувається модернізація обліку електроенергії, а саме — встановлення лічильників трифазних електронних багатотарифних з інтерфейсами для підключення до АСКОЕ та із забезпеченням дистанційного онлайн-доступу, заміна вимірювальних трансформаторів, впровадження обліку споживання електроенергії населенням шляхом встановлення однофазних та трифазних електронних лічильників, зокрема, з реле управління навантаженням та радіомодулем.
У рамках впровадження енергетичних реформ триває і підготовка до створення умов для забезпечення стимулюючого регулювання (RАВ-регулювання) на підставі системи довгострокового регулювання тарифів на передачу та постачання електроенергії.
«Що дасть суттєву економію...»
— Цього року ми також ввели в дію два показових для товариства об’єкти, — зауважив Олег Іванович. — Це блочно-модульна котельня для опалення і гарячого водопостачання лікувально-оздоровчого комплексу «Яблуневий сад». Введення її в дію дасть можливість, використовуючи пелети замість газу, надавати ті ж послуги, але вдвічі дешевше. І другий об’єкт — це також твердопаливна котельня для опалення реконструйованого приміщення Ярмолинецького РЕМу, що складається з двох котлів, один з яких працюватиме на пелетах, а інший на щепі і дровах, що дасть суттєву економію, скоротивши собівартість наших господарських потреб.
Ще у минулому році 2016-й для ПАТ «Хмельницькобленерго» був визначений, як рік розвитку та вдосконалення. Тому колектив Товариства у своїй діяльності орієнтувався на динамічне економічне зростання, ефективне управління, вдосконалення організаційної структури, раціональне використання людських, матеріальних, фінансових ресурсів, оптимізацію виробничих процесів, залучення інвестицій та впровадження енергетичних реформ відповідно до Енергетичної стратегії та європейської інтеграції. А виконання цих умов дає можливість енергетикам області забезпечувати конкурентоспроможність на енергетичному ринку, бути лідером серед енергопостачальних компаній та публічною, інноваційною компанією європейського рівня ділової досконалості.