Рішення щодо проведення прилюдних торгів і продажу тваринницького комплексу в с. Олешин скасоване.

Майже десять років наше господарство боролося за повернення у власність незаконно проданого тваринницького комплексу в с. Олешин Хмельницького району і відновлення у ньому виробництва. Численні суди, звернення до влади, правоохоронних органів просто ігнорувалися, зводилися нанівець. А час спливав, і розроблений разом з іноземними партнерами проект з організації на комплексі нового виробництва залишався нереалізованим. Якщо ж дивитися на цю проблему глибше, то навіть важко сказати, скільки за цей час не надійшло коштів до бюджету та соціальної сфери? Не дочекалися роботи майже півсотні спеціально підготовлених працівників.
І от нарешті оборудка з продажу комплексу отримала справедливу правову оцінку: нещодавно виконавча служба області скасувала документи щодо проведення торгів, а отже, і самі торги, як такі, що були проведені з порушенням закону.
Ми віддаємо належне нинішньому керівництву головного управління юстиції та управління державної виконавчої служби у Хмельницькій області. Їхнє розуміння важливості проблеми і посприяло тому, що таки поставлена остання крапка у позитивному її розв’язанні. Значну допомогу та підтримку надали керівники обласної ради й обласної державної адміністрації. І врешті-решт сказала своє вагоме слово прокуратура області.
Окремо слід відзначити активну підтримку депутата обласної ради С. П. Іващука. Це з його ініціативи проблема нашого тваринницького комплексу стала темою для обговорення на сесії обласної ради, після чого були дані конкретні доручення і встановлений контроль за їх виконанням. Але виникають запитання, чому наші звернення до „народних” як минулого, так і нинішнього скликань, закінчувалися у кращому випадку пустими обіцянками? Чому наші численні письмові звернення й особисті зустрічі з першими особами області, київськими чиновниками ні до яких позитивних зрушень не призводили?
Ми чітко розуміємо, що виконавча служба діяла не у відповідності до закону, а виконувала таке замовлення «згори», від якого вона не могла відмовитися, бо це було просто небезпечно. Хто ж ті могутні замовники і натхненники цієї злочинної оборудки? Хто протягом майже десяти років всіляко гальмував її справедливе вирішення? Мабуть, колись таки настане час і будуть дані відповіді на ці запитання та названі конкретні прізвища винуватців, які завдали чималих збитків не тільки господарству, але й державі загалом.
Принципова, наполеглива, а іноді й небезпечна робота адвоката С. П. Пасічника не давала можливості нашим опонентам загнати справу в глухий кут. Це була справжня високопрофесійна адвокатська робота. Отож виходить, що поставлені на перше місце здоровий глузд і відчуття відповідальності за дійсно корисну, державну справу навіть у гармидері нинішнього законодавчого поля дають можливість знайти вірне, справедливе рішення.
І як не згадати сьогодні й про те, що на цьому довгому тернистому шляху з нами постійно були журналісти «Подільських вістей». Адже потрібно було проявити і мужність, і журналістську майстерність та принциповість, аби з року в рік відстоювати справедливість та інтереси трудового колективу господарства зокрема та місцевої громади загалом.
Нарешті відкрилася дорога до завершення реконструкції і постановки поголів’я тварин та запуску виробництва. Нарешті люди матимуть роботу, на ринок надійде якісна тваринницька продукція, а в бюджет сплачуватимуться податки. Крім того, підприємство отримає фінансову допомогу від наших зарубіжних партнерів. Отож у кінцевому підсумку це реальний крок до відродження і розвитку аграрного сектору економіки держави.
І ми впевнені, що не за горами той час, коли на сторінках газети з’явиться чергова публікація з уже діючого комплексу в селі Олешин!