Поки ми звикали до думки, що з 1 березня знову зростуть тарифи на електроенергію, уже з 1 лютого в області — без будь-якого попередження — здорожчав хліб. У середньому — на 10 відсотків. За кожен буханець тепер доведеться віддавати на гривню більше. І буханець білого хліба коштує тепер у середньому 9 гривень (хоча є магазини, де його можна придбати і по 8,50!).

У виробників, звісно, свої пояснення: ніхто не хоче працювати собі у збиток. Зросла ж з 1 січня мінімальна зарплата до 3200 гривень? Отож, пекарям треба підняти платню. А ще подорожчали борошно, енергоносії — от вам і пряма дорога до підвищення ціни на продукцію. Плюс магазинна “накрутка” — і маємо дорогий наш хлібчик.
 Якщо раніше, як правило, повертаючись із роботи, більшість із нас брала у магазині буханку хліба та ще й зо дві булочки, то нині картина дещо інша. Сумки наші стали легшими, бо несемо в них лиш половинку чорного і півбатона. Булочки нині можна носити в гості, як цукерки, приміром. Бо купити хороших шоколадних цукерок по 150 чи 180 гривень за кілограм уже точно духу забракне!
 Люди, задурманені захмарними тарифами на житлово-комунальні послуги, здається, не встигають помічати наче й непомітного, але постійного — повзучого — зростання цін практично на все, що нам потрібно. Сьогодні, дивись, молоко на 50 копійок подорожчало, завтра — сир, післязавтра — м’ясо... Як втомлює ця безкінечність, як пригнічує і принижує...
 Буквально тиждень тому в одному із супермаркетів обласного центру остовпіла від подиву: кілограм телятини (вирізки) коштував 120 гривень! Хоча кількома днями раніше ціна становила 95 гривень. Оце так стрибок! Куди там кенгуру з українськими цінами змагатися: наших цін ніщо не здожене.
 Он уже, з 1 березня, як тільки календарна весна вступить у свої права, нам відразу стане світліше: знову подорожчає світло. Так само, з настанням весни у Хмельницькому планується підняти ціни на проїзд у міському транспорті. У тролейбусі — до 2,5 гривні, у маршрутці — до 4,5. Ви як, готові щодня витрачати на проїзд мінімум 10 гривень і, як максимум, 20? І не забудьте про своїх двох діток-школярів, яким до школи добиратися теж на маршрутці... Цікаво, на скільки днів вистачить вам вашої зарплати, підвищення якої, по суті, ніхто й не відчув. Зате ого-го-го як відчувається уже підвищення цін на все! Це, знаєте, як кола, які розходяться по воді після того, як кинути в неї камінь. І скільки ще буде таких кіл після цього підвищення до 3200? До речі, у Хмельницькому, знову ж таки, з 1 березня обіцяють збільшення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Простіше кажучи, на послуги жеків.
 Це, друзі, щоб життя нам медом не здавалося. Бо зрадіємо, що весна настає, потепліє. А отже, за опалення і за газ треба платити менше. Тільки захочемо хоч трішки видихнути, аж ні, стривайте: ще не останню шкуру з вас здерли, ще, дивіться, добрі клапті висять...