Звернення до помічників і консультантів народних депутатів України від Хмельницької області          

Роботодавці, трудові колективи вкрай стурбовані відсутністю розвитку реального сектору економіки та вітчизняного виробництва. Промислової політики в державі практично немає. Умови, які сприяють підйому виробництва і створенню нових робочих місць, аналогічно тим, які мають наші конкуренти в інших державах, не створюються. Фінансові ресурси для модернізації підприємств недоступні. Монополісти, постійно підвищуючи вартість енергоносіїв, не враховують втрату конкурентноздатності віт-чизняних підприємств, які їх споживають, де задіяні сотні тисяч робітників. Виробники експортної продукції державою не підтримуються, практично відсутня політика імпортозаміщення, що змушує 60-70% товарів різного призначення закуповувати за кордоном, тим самим підтримуючи чужі робочі місця.
Така ситуація змушує Об’єднання організацій роботодавців та Союз промисловців і підприємців Хмельницької області, які об’єднують біля 80 тис. працюючих, постійно звертатись до органів центральної влади  і депутатів Верховної Ради з конкретними аналітичними матеріалами і пропозиціями щодо пошуку і прийняття рішень з подолання вищевикладених проблем. На жаль, в уряді міністри змінюються, системної роботи практично немає, а щодо промисловості взагалі незрозуміло, хто за що відповідає.
Єдиним у теперішніх умовах реальним інститутом, де можуть бути прийняті державницькі рішення,  є Верховна Рада України, оскільки депутати мають найбільші повноваження зробити запити, звернутись до Президента, Прем’єра, міністрів і отримати рішення. У першу чергу, безумовно, ми звертаємось до народних депутатів від Хмельницької області.
Роботодавцями, промисловцями протягом 2015-2016 рр. було направлено 18 звернень, пропозицій, листів до наших народних депутатів з метою їх наступного опрацювання і підготовки відповідних законопроектів. Але ми змушені констатувати незрозумілу незацікавленість, відсутність подальших дій щодо розв’язання порушених проблем. Від 8 народних депутатів, обраних населенням Хмельницької області, з усіх звернень, а їх було 18,  ми отримали лише 3 відповіді від народного депутата О. В. Гереги. Ми усвідомлюємо, що народні депутати, можливо, не можуть ознайомитися з усіма документами, які до них надходять. Роботи багато. Відомо, що депутати надають благодійну допомогу людям, установам, яка обчислюється мільйонами, і за це їм велика подяка, але все ж таки, головна місія народних депутатів – писати і приймати закони для покращення рівня життя усього
42-мільйонного населення України, її економічної незалежності.
Ми піднімаємо не особисті, не приватні питання, не просимо гроші. Ці звернення від десятків трудових колективів для того, щоб добитися зрушень у розвитку реального сектору економіки. Наші менеджери, спеціалісти вивчають світ не з вікон міністерських кабінетів. Вони мотаються, знайомляться з новаціями, аналізують їх для того, щоб краще запровадити в нашій промисловості. Ми маємо право на обґрунтовані пропозиції. У кожного народного депутата є десяток помічників і консультантів, які зобов’язані вивчати, опрацьовувати матеріали, що надійшли народному депутату, і у той чи інший спосіб (порядок встановлює народний депутат), його інформувати для подальших дій. Помічники народних депутатів отримують від нас сучасні актуальні матеріали, пропозиції для формування рішень, законопроектів, але далі все “глохне”, не виходячи на розгляд. Але ж питання розвитку економіки, стану економіки є основою життєдіяльності держави! Чому ж таке ставлення, чому немає реакції, елементарної відповіді на звернення роботодавців? Сподіваємось, що в поточному році ситуація зміниться, бо ми впевнені, що лише Верховна Рада спроможна прийняти життєво важливі для економічного розвитку держави закони, змінити на краще нашу Батьківщину!