На щастя, сьогодні споживач має широку можливість вибирати, порівнювати і ставати прихильником того чи іншого виробника відповідно до своїх уподобань. У величезному  різноманітті пропозицій вразити його — дуже непросто. Проте, якщо постійно і наполегливо працювати над розширенням асортименту і в першооснову ставити якість продукції, – навіть таке складне завдання виявиться посильним. У цьому нас переконували на Новоушицькому хлібокомбінаті ТОВ «Агробізнес».

А що знають тут толк у  хлібопекарській справі, – поза всяким сумнівом. Бо ж за короткий час продукція цього заводу, що став філією відомого Волочиського підприємства  «Агробізнес», завоювала прихильність покупців не лише  Новоушиччини, а й сусідніх районів та областей.

Нині споживачі не надто «розсипають» компліменти виробникам. Проте на адресу «Агробізнесу» до редакції нашої газети  щирі подяки надходять доволі часто. Кожного разу воїни АТО, котрі серед інших продуктів гуманітарного вантажу отримують хліб, булочки, круасани від «Агробізнесу»,  наголошують, що в цьому хлібному ароматі відчувають тепло рідних домівок і дорогих їм людей. Вихованці Ново-ушицького будинку-інтернату вдячні за смачну продукцію і за постійну допомогу їхньому закладу. А нещодавно ми отримали листа від Оксани Гриневич, матері трьох дітей шкільного віку. «Проблеми, що покласти дітям для перекусів, тепер для нашої сім’ї не існує. Ми відкрили для себе найсмачніші пончики від «Агробізнесу». Згадуючи, своє дитинство, я вважала, що пончики, які продавали у нас на перервах у школі, вже жодні інші не перевершать. Ні, з’ясовується, тепер є набагато смачніші. Спасибі «Агробізнесу».

Заінтриговані такою інформацією, вирішили навідатися на Новоушицький хлібозавод ТОВ «Агробізнес» і дізнатися, чи є якісь секрети у виготовленні цього продукту? Переступаємо поріг цеху і відразу нас огортають не лише приємне тепло, а й аромати, від яких настрій різко стрибає вгору. Ось, сформовані руками Наталі Жмурко й Антоніни Майданюк, на великому декові «підростають» кульки. За якусь мить вони вже рум’янитимуться під наглядом Руслани Грубеляс. А затим дівчата вже начинятимуть їх фруктовим повидлом. Потім  –іншими наповнювачами – шоколадом, згущеним молоком, маком. До речі, макова начинка для пончиків – новинка, яку нещодавно запровадили на виробництві, і яку вже оцінили  покупці. За добу працівниці цеху можуть виготовити вісім тисяч штук цієї смакоти.
Ольга Коберник, головний технолог, котру зустріли в цеху, розповідає, що й за кордоном, куди спеціалісти «Агробізнесу» їздять вивчати європейський досвід, пончики – на піку споживчої популярності. А тепер і в нас нахвалюють їх смакову і цінову  привабливість. Волочиські колеги періодично приїздять на  новоушицький завод з консультаційною допомогою  та перевірками якості продукції, адже обидва заводи  працюють  єдиною  командою, на спільний авторитет.
– Контроль за якістю продукції, безперечно, допомагає нам тримати лідерство і завойовувати все нових споживачів, – розповідає директор Новоушицького хлібозаводу Олександр Московчук. – Чітке дотримання технологій, форма, вага, зовнішній вигляд, упаковка продукції –  усі ці складові вдається забезпечити завдяки новітньому обладнанню, – продовжує Олександр Євгенович. – «Агробізнес» – єдине підприємство в Україні, де встановлені дві італійські лінії відомої фірми «Алітех» для батонів і круглого хліба. А печі, де автоматично змінюється і підтримується необхідна температура, – німецького виробництва. Тому і хліб, і булочки, і калачі, і пампушки до борщу набувають приємної хрумкої скоринки, але ніколи не пригоряють.

Стати свідком  хлібопекарського процесу – отже, побачити справді захоплююче видовище. «Розумна» автоматика подає у цехи відсортоване – першого та вищого ґатунку – борошно. Сергій Захарчук, оператор обладнання, лише натискає необхідні кнопки, а решту операцій виконують машини. Важко відірвати погляд, коли хліб рум’яниться у печах. Свіжоспечені вироби подаються автоматично вгору, до величезного кулера американського виробництва, де й будуть поступово охолоджуватися. Валентина Глуховська, обліковець, теж пильнує, аби на цьому, майже завершальному етапі, не «проникла» некондиційна продукція. І вже після  «відпочинку» хліби потрапляють на конвеєр для пакування, який контролює оператор Сергій Трофанюк. Затим, свіжі й духмяні,  чекатимуть відправки до споживача.
Такий фактор як людська помилка під час виробництва повністю виключений. Адже, окрім цехів, де застосовується ручна робота, всі інші процеси автоматизовані.  Маючи високоточне новітнє обладнання, досвід хлібопекарської справи, а головне – нестримне бажання вдосконалюватися, виготовляти відмінну продукцію, сміливо конкурувати з європейським виробником, ТОВ «Агробізнес» ставить перед собою все вищі цілі. Зважаючи на те, як стрімко розвивається підприємство, якими прогресивними є його новації, можемо бути упевненими, що «Агробізнес» не втомиться приємно нас дивувати.