Одне з найстаріших підприємств машинобудівної галузі України — Публічне акціонерне товариство Хмельницький завод ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Прес» — невдовзі святкуватиме 120-річчя. Понад чотири десятиліття підприємство спеціалізується на випуску обладнання для виготовлення виробів з дроту (шайбонавивних, дротово-цвяхових, пружинонавивних, правильно-відрізних), згинальних автоматів з виготовлення клем для залізничних колій, автоматизованих верстатів з виробництва одноосновного і двоосновного колючого дроту, металевої фібри, сітки «рябиця»... І нині тут виготовляють більше 50 моделей автоматів, до того ж будь-який можуть обладнати та модифікувати за бажанням замовника.                         

Кожен верстат чи пристрій — ексклюзивний, адже проходить на заводі повний цикл: від проектно-конструкторської розробки, технологічної документації — до готового виробу та забезпечення за необхідності після експлуатації запчастинами. Точніше сказати: після десятків років експлуатації, бо продукція «Пригми-Прес» ще за радянських часів була не лише унікальною, а й славилася на увесь Союз своєю якістю. Залишаючись єдиним виробником цілої низки такого спецобладнання вже в Україні, завод в основному працював на експорт і жодних нарікань від замовників не мали.
Після того, як змушені були відмовитися від деяких зовнішніх ринків, зосередилися на просуванні своєї продукції на внутрішньому та завоюванні нових. І це дало результат: за підсумками 2016-го обсяги виробництва і реалізації у порівнянні з 2015-м зросли на 30 відсотків. До того ж, тепер вироби «Пригми-Прес» здебільшого замовляють українські виробники.
Звісно, величезний досвід, добра слава та особистий авторитет керівника (Л. М. Присяжна вже чотирнадцять років очолює це підприємство — авт.) сприяли подоланню труднощів. І нині виробництво знову нарощує темпи.
— І все ж, як вам вдалося впоратися з ситуацією за таких надважких економічних умов?
— В Україні і на теренах колишнього СРСР ми є монополістами з випуску обладнання для виготовлення виробів з дроту. Щоправда, й купують наші вироби на внутрішньому ринку лише потужні, фінансово стабільні підприємства. Інші або зовсім не оновлюють свої основні фонди, або надають перевагу дешевшим китайським. Але за якістю такий імпорт (скажімо, метал, з якого виготовлені ті чи інші верстати, литво, від чого передусім залежить їхня надійність та довговічність) значно поступається виробам «Пригми-Прес». Це друга перевага в конкуренції за споживача. Адже наші вироби створюються для обробки певних видів металів з відповідними технічними характеристиками. Тому такі проблеми, коли замовник отримає обладнання, яке при експлуатації видасть низькопробну продукцію, виключені. Для виробництва автоматів ми використовуємо досить дороговартісні матеріали, тож контроль при їх закупівлі дуже прискіпливий — контрафакт неможливий.
Зрештою, наш завод має досить широкий модельний ряд автоматів, і працюємо ми на конкретне замовлення, здебільшого випускаючи одиничну продукцію (приміром, зараз у виробництві п’ять найменувань верстатів кількістю шість штук). З одного боку, це додає труднощів, адже щоразу необхідна нова конструкторсько-технологічна та виробнича підготовка до виготовлення конкретного виду продукції. З іншого — нам вдається утримувати лідируючі позиції саме завдяки широкій номенклатурі. Наприклад, торік на спеціальне замовлення виготовили велику партію автоматів для виробництва колючої стрічки «єгоза». Це була для нас абсолютно нова продукція, і приємно, що замовник задоволений її високою якістю.
Нещодавно, на замовлення одного з найбільших метизних заводів Білорусі, модернізували лінію дротово-цвяхових автоматів. Основні технічні характеристики доповнили додатковими опціями:
— шнековим пристроєм, призначеним для транспортування цвяхів з-під лотка в тару;
— другим контуром змазки, що в поєднанні зі шнековим пристроєм дозволяє уникнути галтування цвяхів;
— частотним перетворювачем асинхронних двигунів, завдяки чому продуктивність автоматів підвищилася в середньому на 10 відсотків.
Стандартна комплектація правильно-відрізних автоматів, у залежності від вимог замовника, додатково може бути оснащена пристроєм для обмилювання дроту і датчиком зупинки автомата при розриві дроту в правильній рамці.
У виробників сітки «рябиця» користуються популярністю автомати для переробки дроту діаметром 2-3 міліметри. Є великий попит на верстати для виготовлення металевої фібри, автомати для виробництва колючого дроту та канцелярських скріпок.
— А ще, — продовжує розмову директор, — намагаємося максимально задіювати технологічні потужності заводу для виготовлення не лише обладнання, але й виробів за індивідуальними замовленнями та для надання послуг з механічної обробки різноманітних деталей та вузлів. Маємо у своєму розпорядженні весь комплекс універсального метало- та зуборізального, зварювального устаткування. Виконуємо порізку круглого і фасонного прокату, поковок із вуглецевої і легованої сталі, виливків із чавуну, бронзи, кольорових металів, а також інших матеріалів на круглорізальних, абразивно-відрізних верстатах і прес-ножицях, обробку листового прокату, термічну, механічну та ковальську обробку.
Ще один напрям — сервісне обслуговування машин, які випускаємо: проводимо пуско-налагоджувальні роботи, всі види ремонтів, зокрема, і капітальний, навчаємо персонал підприємств, що експлуатують наші верстати...
Багато уваги приділяємо просуванню товару на нові ринки: регулярно беремо участь у міжнародних спеціалізованих виставках, постійно експонуємо свою продукцію на найбільших машинобудівних виставках в Україні («Промисловий форум», «Металообробка. Інструмент. Пластмаса»), статті про наші найактуальніші розробки часто публікуються в міжнародних професійних спеціалізованих журналах, що дозволяє донести інформацію до широкого кола потенційних споживачів. Потужну підтримку маємо і завдяки Інтернет-ресурсу.
Та, безперечно, головним надбанням нашого підприємства став трудовий колектив. На ветеранах, професіоналах своєї справи, передовиках виробництва тримається усе. А такі, до прикладу, як токар Володимир Бурбела (працює у нас із 1969 року), токар-розточувальник Василь Григорук (40 років безперервного стажу), понад 36 років віддав рідному заводу фрезерувальник Ігор Владовський, старший оператор верстатів з ЧПУ Володимир Барон-
чук (30 років на підприємстві) та інші є «золотим фондом» «Пригми-Прес».
Ось усе це в комплексі й дало нам змогу пережити скрутні часи, переорієнтуватися та вийти на нові рубежі.
— Любове Миколаївно, а які проблеми найбільше заважають розвитку підприємства?
— Специфіка «Пригми- Прес» полягає у тому, що, як правило, у нас довготривалий виробничий цикл. На виготовлення простішого обладнання потрібно щонайменше три місяці, складніших виробів (верстатів, вагою 7-10 тонн) — 5-7 місяців. А вартість енергоносіїв, металу, литва, інших робіт та послуг може зростати ледь не щомісяця. От і спробуй спланувати роботу на півроку-рік, аби не залишитися у збитках. Та ще ж і прибутки необхідно отримати. Бо інакше як розвивати виробництво, коли кредитні ресурси під такі вбивчі відсотки недоступні, коли на кожну гривню зарплати мусиш сплатити 55 копійок різних податків та зборів. А з нового року ще й «мінімалка» зросла вдвічі. Тепер двірник, умовно кажучи, отримуватиме на кілька сотень гривень менше, ніж інженерно-технічний працівник, адже на відповідне підняття зарплати останнім уже не залишається грошей. Кому потрібні такі реформи? Скорочувати ми, звісно, нікого не будемо, адже давно оптимізували свій штат, у нас вже й так усі «граючі тренери». Але як надалі вирішувати питання з кадрами, чи зможемо ми тепер відшукати когось на посаду інженера-технолога, яка вакантна вже два роки, коли пропонована зарплата стала ще жалюгіднішою у порівнянні за низькокваліфіковану працю? До речі, увесь персонал готуємо у себе на підприємстві: робітників навчаємо, дипломованих спеціалістів довчаємо та адаптуємо до виробництва. Це оголює ще одну загальнодержавну проблему — з підготовкою кадрів для реального сектору економіки. Зрештою, як нам — тим, хто працює легально, сплачуючи всі податки та наповнюючи бюджет, — конкурувати з «тіньовиками», частка яких, схоже, лише зростатиме?
Чимало питань, які знову і знову порушують наші виробничники, на жаль, залишаються без відповіді. Та все ж візит на ПАТ ХЗКПУ «Пригма-Прес» залишив приємні враження: завод працює, аби впоратися із замовленням, доводиться організовувати роботу навіть у вихідні. І люди скоріше навіть раді цьому, адже мають упевненість у завтрашньому дні, додаючи її і тим, хто фінансується з казни, яку наповнюють ось такі українські підприємства. Час бо вже і державі в особі відповідних міністерств та відомств разом із законодавцями потурбуватися про «годувальників» країни та взятися бодай потроху розв’язувати, а не накопичувати їхні проблеми.