Волочиський машинобудівний завод входить до ПАТ «Мотор Січ», а тому його непроста економічна ситуація, в якій опинилося підприємство нині, напряму пов’язана з втратою  основного ринку — російського. Через це, а також постійне зростання цін на енергоносії, комплектуючі, сировину, зниження платоспроможності споживачів, завод скоротив обсяги виробництва основної продукції і шукає вихід у нарощенні обсягів та розширенні асортименту товарів народного споживання.

Сьогодні тут виготовляється понад 50 найменувань товарів народного споживання, серед яких великий асортимент систем шумоглушіння до легкових автомобілів і мікроавтобусів, автомобільні запчастини, багажники та інше. Налагоджено випуск мотоблоків з навісним обладнанням, культиваторів фрезерних, косилок роторних навісних, плужків для підгортання картоплі і лопат. Чимало цієї продукції освоєно останнім часом під керівництвом директора Олександра Стаднічука.
А невдовзі ПАТ «Мотор Січ» випускатиме український гелікоптер. 362 деталі та бортінструмент для нього виготовлятимуть волочиські машинобудівники.