Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1174

Державне підприємство «Новатор» протягом всього часу свого існування успішно спростовує хибну тезу, яка нав’язується суспільству псевдоекспертами, про те, що державна власність не може бути ефективною. Підприємство є провідним в Україні та гігантом промисловості Хмельниччини. «Новатор» у попередні роки значно наростив обсяги виробництва і тепер стабільно, прибутково працює, впроваджує сучасні обладнання та технології, розширює номенклатурний ряд конкурентоздатної продукції, створює робочі місця та освоює нові ринки збуту, зокрема і Євросоюзу. Все це завдяки його керівнику — Анатолію Андрійовичу Вдовиченку, про якого можна сказати без зайвої скромності, що він є видатним представником промислової еліти Хмельниччини.

Серед здобутків колективу варто згадати про впровадження у виробництво системи радіозв’язку діапазону УКХ, сучасної системи заглушення радіоліній керування «Оберіг» для потреб Збройних сил України, а також здійснення ремонту радіолокаційної та навігаційної радіоапаратури. Одним із сучасних напрямів, над яким активно працює підприємство, є виробництво енергозберігаючих світлодіодних світильників, що представлені широким асортиментом. Новинкою виробництва є побутовий лічильник газу G1,6 РЛЕ з електронним пристроєм відліку, який відповідає новим технічним регламентам. Спеціалісти «Новатора» розробили та запустили у виробництво автоматизовану систему контролю обліку енергоносіїв (АСКОЕ).
Отримання європейських сертифікатів СЕ на медичні вироби «Корона», «МАГ», «Алімп-міні», «Простам», «УФІТ-СД» з керуванням від смартфона надасть можливість збільшити географію реалізації цієї продукції аж у 63 країнах світу.
У цьому році, незважаючи на непрості часи, у підприємства є багато нових унікальних умов та можливостей для оновлення матеріально-технічної бази та нарощення (до 20%) обсягів виробництва продукції, перш за все завдяки її новим видам: світлодіодних світильників, медичних виробів та спецтехніки.