Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1212

25 травня у селі Купин Городоцького району відбулася зустріч представників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Херсонської, Тернопільської, Чернівецької та Хмельницької областей. 

В рамках програми учасники ознайомилися з особливостями діяльності сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «Купинчанка 2015» , вивчали досвід розвитку СОКів, та використання нових технологій з метою підвищення ефективності їх роботи. Координатори спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» обговорили особливості розвитку сільських територій через розвиток обслуговуючої кооперації, ознайомилися із схемами збуту продукції та із досягненнями СОКу «Купинчанка 2015», відвідали тракторний парк та ТІЦ кооперативу. Координатор Хмельницького ОПВ Ігор Клепач розповів учасникам заходу про підтримку СОКів, бачення розвитку проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», про діяльність сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на Хмельниччині.

Перший заступник голови Городоцької районної державної адміністрації Сергій Зборовський, заступник голови районної ради Руслан Райтаровський, координатор СП ЄС/ПРООН від Хмельницької області Ігор Клепач вручили сертифікати з освоєння другого мікропроекту з грантовою сумою по 10 тис. доларів США головам сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, що діють на території Городоцького району. Сертифікати отримали  голови СОКів «Купинчанка 2015»(с. Купин) та «Перспектива К»( с. Курівка).