Вимоги до підвищення культури та якості аграрного виробництва зростають усе стрімкіше і стрімкіше. Передові компанії світу на хвилі сучасного технологічного сплеску та великих можливостей розробляють інноваційні патенти в різних сферах сільського господарства – аграріям треба тільки встигати їх впроваджувати. А це не так просто, адже в процесі живої практики завжди виникають питання та неоднозначні ситуації. Тому дуже важливо, коли компанія-виробник організовує спеціальні заходи для аграріїв, де в теорії та на практиці проводить навчання за використанням своїх продуктів. Одним з таких потужних проектів є відома «Майстерня Аграрія» компанії «Сингента». 17 червня 2016 р. вона була проведена в навчальному Агроцентрі «Сингента» – «Оболонь».

Програма Агроцентру була розділена на декілька класів: окрім Seedcare, в якому були виявлені особливості якісної та безпечної обробки насіння протруйниками і методи контролю їх нанесення, ще два класи були присвячені стратегії і тактиці захисту рослин в умовах Західного регіону, а в 4-му влаштувалась Академія фітоекспертизи.
Групи аграріїв курсували між платформами з різними культурами, на кожній з яких був представлений певний портфель засобів захисту   «Сингента».  
 Слід зазначити, що в Чемеровецькому районі, де базується головний відділ ТОВ «ОболоньАгро» і, відповідно, сама «Майстерня Аграрія», за травень та половину червня випало лише 30 мм опадів, тобто показник зволоженості ґрунту досить низький. До того ж, всі культури відчули на собі стрес від перепаду температур із прохолодних – на спекотні. Але ситуацію не можна назвати критичною, адже на підприємстві вже знають, що не слід розраховувати на ідеальні погодні умови, і вчасно турбуються про правильні агрономічні заходи.  «Напевно врожай у цьому році буде нижчий, ніж у попередньому, бо з опадами ситуація не дуже. Але завдяки такому партнеру, як «Сингента», ми впораємося. З компанією «Сингента» давно і плідно працюємо за агрохімічним напрямком. Також у цьому році на наших демонстраційних полях представлені два гібриди озимого ячменю – придивляємось до них. Щодо пивоварного ячменю – фактично визначилися з трьома сортами: Дача, Себастьян, Експлорер – вони якісні та стабільні. Наразі також вивчаємо новий чеський сорт Франціс, який, можливо, будемо використовувати в наступному році у виробництві. Роботу Агроцентру «Сингента-Оболонь» я оцінюю дуже позитивно, оскільки будь-яка можливість побачити новинки, поспілкуватися з професіоналами є дуже цінною. Сподіваюсь, більшість відвідувачів привнесе в свою діяльність зерно істини з цього заходу».