— Ми у постійному пошуку, — так коротко характеризує роботу ТОВ «Подільське» у Теофіполі його директор Тетяна Гуменюк.  — Вивчаючи запити ринку, сьогодення, беремося за нову справу  і починаємо її розвивати.

 Коли на початку створення підприємства його засновники вирішили займатися роздрібною торгівлею пальним, то й не думали, що вже за якийсь час поле їхньої діяльності  виявиться значно ширшим. До першої автозаправної станції, збудованої  у Теофіполі, згодом додалися ще кілька, і тепер підприємство налічує п’ять автозаправок у Теофіпольському, Ізяславському, Білогірському районах. Затим почали надавати послуги з вантажних перевезень. Згодом прийшла ідея допомагати сільгосппідприємствам технікою у пе-ріод жнив. Тож взяли кредит і купили  перший комбайн з обмолоту зернових.  А вже цього року придбали четвертий.
 — Живемо у такий час, коли вкрай важливо аналізувати, дивитися у перспективу, випробовувати свої можливості, — ділиться думками Тетяна Михайлівна. — Народна мудрість каже,  що під лежачий камінь вода не потече, і до неї варто дослухатися.
Керівник розповідає, як вирішили були викупити занедбану територію колишньої «Сільгосптехніки» і не лише відновити роботу майстерні з ремонту техніки, а ще й влаштувати тут теплиці, збудувати міні-ферми. Здавалося б, якщо успішно рухаєшся прокладеною колією, навіщо звалювати на себе додаткові проблеми, ризикувати, тим паче, якщо нові впровадження невипробувані? Такі поради сторонніх з’являлися з тією періодичністю, як тільки започатковували    у «Подільському» чергову новацію. І все ж, від намірів не відступалися. Крок за кроком ідеї ставали реальністю.
Вже тепер основну частину території колишньої «Сільгосптехніки» не впізнати. На клумбах красуються трояндові кущі, висаджені й молоді плодові дерева — за якийсь час це буде справжній сад.  А ось і теплиці, де рясно плодоносять огірки, помідори, баклажани.
— Вирощуємо не лише традиційні овочі, а й розсаду кавунів, динь, яку потім висаджуємо у відкритий грунт, — розповідає Тетяна Гуменюк. — Підживлення, обприскування рослин без «хімії». І загалом, на цьому наголошую, ми визначилися, що беремо «курс»  лише на натуральну продукцію. Якщо добрива, то тільки органічні, для обприскування рослин використовуємо сироватку, настоянки трав і таке інше. Екологічно чисті продукти — це для «Подільського» не заклик, який має приваблювати покупців. Насамперед, споживачами продукції стають наші працівники і члени їхніх сімей, і саме таку  реалізовуємо. Справді якісне, смачне, натуральне не потребує особливої реклами. Хороша продукція рекламується відгуками людей.   
Особливої уваги заслуговує рішення керівництва ТОВ «Подільське» займатися тваринництвом. Нехай  у невеликих кількостях,  але поголів’я свиней, овець, великої рогатої худоби утримується у приміщеннях ферм.  Корми для них також лише натуральні, адже на орендованих полях підприємство вирощує овес, люцерну, інші культури,  що є основою кормів.
По-доброму дивуєшся, яким розумним, далекоглядним і господарським є погляд та рішення керівників підприємства на його майбутнє і, звісно, майбутнє колективу.  Багаточисельні ланки, взаємодіючи, утворюють єдиний міцний ланцюжок, а різноманітність  «Подільського» робить його привабливим,  стабільним і прогресивним.
— З останніх новацій, — доповнює розповідь Тетяна Михайлівна, — розведення коней, поні та перепілок.
  З’ясовується, не так давно вирішили придбати кілька коней, серед яких і поні, аби в подальшому організувати клуб дозвілля для дітей і дорослих.
— Поки що ці плани на початку реалізації, але згодом, думаю, вони будуть втілені. Тож теофіпольці і жителі сусідніх районів зможуть насолодитися спілкуванням з цими напрочуд гарними тваринами; відомо, що катанням на конях лікують і складні недуги, — доповнює директор товариства. — Дуже хвилювалися, відверто кажучи, чи вдасться нам досі незвідана справа з розведення перепілок. Тепер можна говорити, що і це нам під силу — пташенята вилупилися, виросли, несуть яйця...   
Варто додати, що кожне нововведення у «Подільському» позначене створенням нових робочих місць. Нині у господарській  діяльності товариства задіяні майже три десятки людей, що для невеличкого райцентру вагомий факт.  А решта жителів мають чудову можливість купувати якісний натуральний продукт, який реалізовується  у фірмовому магазині товариства під смачною назвою «Рулька».
— З чистою совістю можемо пропонувати свою продукцію і дорослим, і дітям, — каже Тетяна Гуменюк. — Ми не женемося за кількістю, зате постійно домагаємося високої якості у кожному напрямку роботи.