Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1489

Розширене зібрання поштовиків області, на якому підсумовували роботу за перше півріччя, було досить відкритим, незважаючи на присутність засобів масової інформації, а кількахвилинна затримка в очікуванні керівника Хмельницької дирекції ПАТ «Укрпошта» трапилася лише тому, що Олег Хавронюк вітав іменинників того дня з уродинами. Саме з цього починається робочий ранок директора, який з приходом сім місяців тому на цю посаду чи не першим своїм рішенням запровадив ось таке правило — поспілкуватися безпосередньо з кожним, хто працює у цьому тритисячному колективі, й день народження — якнайкращий привід.

До речі, «Подільські вісті» також завжди доєднуються до привітань ювілярам, адже поштарі — наші незмінні багаторічні парнери.
Але повернімося до наради. Без жодних преамбул розпочав її директор з невтішної інформації, повідомивши про прикрі випадки, які сталися з вини їхніх колег, тож тепер ними займатимуться правоохоронці. Доповідь заступника пана Хавронюка Мирослави Конопко про основні фінансово-економічні показники діяльності дирекції та центрів і центральних відділень поштового зв’язку також відповідала реаліям. Через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень мають збитки, і навіть після цього середній її рівень у працівників обласного підрозділу «Укрпошти» (як, утім, і по всій Україні) залишається досить низьким. «Підвищити зарплату всім, починаючи з листонош, та зберегти колектив — ось наше головне завдання», — скаже потім у своєму бліц-інтерв’ю Олег Хавронюк. Але розраховувати на бюджетне фінансування тут не збираються, натомість поставили за мету заробляти. Це й підштовхнуло до кардинальних операційних та технологічних змін у роботі поштових відділень нашого краю, удосконалення вже опробованих та запровадження низки новітніх проектів. Юрій Васильчук, заступник директора з розвитку мережі, власне й говорив про результати продажу послуг «Укрпошта — Експрес», «Укрпошта — Стандарт» та страхових продуктів. Ольга Тукало, начальник відділу розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами, підсумувала піврічні здобутки та недопрацювання з довіреного їй напряму роботи. Людмила Огородник, начальник відділу фінансових послуг, звітувала про цю сферу. А Оксана Кучинська узагальнила торговельну діяльність пошти...
Хвалили райони, які вже мають гарні показники, а тим, хто відстає, порадили переймати досвід у колег. Та все ж, як неодноразово наголошував очільник Хмельницької дирекції впродовж наради та під час інтерв’ю, обласний підрозділ «Укрпошти» кардинально змінюється. «Ці реформи, яких пошта не зазнавала останніх років двадцять — двадцять п’ять, не бачить хіба сліпий. Вони невідворотні та, безперечно, призведуть до покращення обслуговування клієнтів, а заодно і створення гідних умов праці та підвищення добробуту наших працівників», — таким було завершальне слово Олега Хавронюка. А йому, колишньому військовому, а нині справжньому керманичу хмельницьких поштовиків, варто вірити.