Неодноразово у пресі з’являлась інформація про появу «несанкціонованого» львівського сміття на узбіччях доріг, в придорожних лісосмугах, поблизу багатьох населених пунктів країни. Й ось у перших числах серпня дві купи побутових відходів з’явилось на території колишнього аеродрому на Ізяславщині. Те, що сміття саме зі Львова, жодних сумнівів не викликало. Адже за наявними в ньому чеками з магазинів, накладними львівських фірм, записками із львівськими адресами, пакуваннями служб доставки цей факт повністю підтверджується. Першого разу автомобілям вдалось без перешкод вивантажити непотріб і зникнути. Після такого «успіху», у ніч із 6 на 7 серпня фури з львівським сміттям знову з’явилися на території району. Але цього разу безслідно зникнути їм не вдалося.

Близько третьої години ночі до чергової частини Ізяславського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця міста, який працює у службі таксі, про рух із супроводом двох підозрілих автомобілів з причепом відрізком автодороги Ізяслав — Шепетівка. Реагуючи на повідомлення, у вказаному напрямку виїхала чергова група патрульної поліції. На межі Ізяславського та Шепетівського районів, поблизу зони відпочинку  «Біля журавля», поліцейськими було виявлено автомобіль DAF із причепом, який  вивантажував відходи, та автомобіль супроводу із європейськими номерами, в якому перебували троє мешканців Шепетівщини. Ще одному автомобілю зі сміттям вдалось зникнути.
Аби зафіксувати правопорушення з подальшим проведенням слідчих дій, на місце події прибула і слідчо-оперативна група поліції. Водія автомобіля та сам транспортний засіб затримано і доставлено до Ізяславського відділення поліції. Вранці під час зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації водій транспортного засобу та представник фірми перевізника відмовилися від спілкування із традиційним формулюванням: «Без коментарів», а своє перебування на Ізяславщині вони пояснили бажанням ознайомитися з містом. Але для поліції їм все ж довелося давати зовсім інші пояснення.
За словами слідчого відділення поліції Сергія Клімчука, транспортний засіб, що вивантажував сміття, належить одній із вінницьких фірм та рухався із Польщі до Вінниці без вантажу. Аби мінімізувати порожній пробіг та з метою заробітку — завантажився у Львові сміттям, яке мав доставити до Сумської області на сміттєзвалище. Але під час руху йому повідомили про те, що супроводять на Хмельниччину та вкажуть місце для вивантаження. Таким чином він з’явився на Ізяславщині. Спершу вони спробували позбутися відходів на тому ж місці, тобто на злітній смузі колишнього аеродрому, але їх помітили працівники АЗС «Авіас». А друга спроба була вже поблизу  «Біля журавля», де їх на гарячому впіймали працівники поліції. Слідчий повідомив, що на даний час транспортний засіб затримано, а інформація про правопорушення внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань. За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії.
Голова райдержадміністрації Борис Яцков стосовно того, що сталося зазначив, що розслідування даного випадку перебуватиме під його особистим контролем і буде доведене до логічного завершення. З цього приводу відразу, 7 серпня, проведено оперативну нараду за участю Ізяславського міського голови Валентини Корнійчук, Білівського сільського голови Миколи Чорного, керівників комунальних служб міста та представників сектору житлово-комунального господарства райдержадміністрації, на якій визначено першочергові заходи щодо недопущення забруднення територій сміттям. Очільниця міста Валентина Корнійчук повідомила, що міська рада за даним фактом готує лист Львівському міському голові Андрію Садовому та виконавчому органу Асоціації міст України, який очолює Київський міський голова Віталій Кличко.
До речі, сам пан Садовий публічно відхрещується від аналогічних «вояжів» львівських відходів до інших областей України. Мовляв, сміття з львівськими чеками — це витівки політичних опонентів, які штучно розпалюють конфлікт з метою заплямування репутації. Але виникає питання: яким чином чи не у кожному сміттєвому мішку є подібні докази? Невже політичні опоненти так вороже налаштовані, що підкидають їх у кожен мішок? Щонайменше — смішно.