Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1035

Настав час змінювати життя нації та піднімати українське село. Саме за таким принципом працює підприємство ТОВ «СК Промінь» на території Малоклітнянської, Севрюківської та Ледянської сільських рад Красилівського району. Підприємство живе, розвивається та нарощує потужності. І все тому, що тут роблять конкретні кроки задля покращення інфраструктури сіл та підвищення життєвого рівня мешканців громади.

Головні напрямки, за якими працює підприємство, — це  рослинництво і тваринництво. Тут вирощують пшеницю, кукурудзу та сою і щороку збирають високі врожаї.  У галузі тваринництва підприємство теж набирає обертів. На сьогодні тут утримують 3100 поголів’я худоби, з них — 860 дійних. Дбають, аби зберегти галузь і надалі її розвивати. Наразі приступили до реконструкції старих і будівництва нових ферм, де утримуватимуть худобу. Для модернізації підприємства та виходу його на новий рівень залучено команду провідних фахівців, яку очолює радник президента ТОВ «СК Промінь» Андрій Науменко (на фото).
— Ми робимо не доїльні зали, а молокопровід, — розповідає Андрій Петрович. — Завдяки цьому ми не лише зберегли робочі місця для людей, але й значно поліпшили якість молока. Нещодавно наше підприємство стало постачальником на заводи ПАТ «ВМЗ «Рошен», що знаходяться у Вінницькій області.
Варто зазначити, що у господарстві працює 280 чоловік. Завдяки реорганізації підприємства заробітна плата зросла на 15-40 відсотків і зростатиме надалі. Орендна плата за паї — одна з найвищих у районі. За бажанням селяни можуть отримати її або готівкою, або продукцією.
Керівництво підприємства постійно дотримується угоди про партнерство з Малоклітнянською сільською радою. Не забувають тут і про соціальну сферу, на розвиток якої виділяють значні кошти. Соціальні інвестиції у розвиток села складають понад 500 тисяч гривень щороку. Зазначені кошти використовуюються на допомогу ветеранам, інвалідам, людям похилого віку, багатодітним сім’ям, на прокладання водогонів, ремонт доріг, закладів освіти, культури, медицини.
Саме завдяки соціальним інвестиціям підприємства стала можливою реалізація проекту будівництва водогону в селі Мала Клітна. Підприємство у своїй діяльності робить акцент на молодь, на розвиток шкіл і дитячих садочків. Наймолодшим мешканцям громади керівники ТОВ «СК Промінь» приділяють особливу увагу. Повсякчас піклуються, аби діти навчалися в хороших умовах, закуповують комп’ютери та інше шкільне обладнання. Також забезпечують навчальні заклади якісними продуктами харчування.
Крім того, підприємство разом із сільською радою села Мала Клітна планує невдовзі створити обслуговуючу службу. Для цього господарство виділить кошти, техніку, яка необхідна для централізованого надання послуг населенню. Йдеться, зокрема, про ремонт доріг та водогонів, розчищення шляхів від снігу взимку і вивезення сміття тощо. Зрештою, це знову ж таки нові робочі місця і зайнятість населення.
Найголовніше, що пропонують інвестори селянам, — це стабільність, прозорість роботи та впевненість у завтрашньому дні. Це те, чого катастрофічно не вистачає у повсякденному житті, і те, чого кожен з нас прагне.
Тож у жителів села Мала Клітна та навколишніх сіл, де орендує землі підприємство, вже сьогодні є впевненість, що їхні ділянки не будуть занедбані, а населені пункти будуть оновлюватися. Адже головне завдання, яке ставить перед собою правління ТОВ «СК Промінь», — це добробут людей.
Отже, старт у підприємства ТОВ «СК Промінь» — досить результативний. Це тому, що тут вміють працювати на перспективу, вірять у свої сили, поєднують власні зусилля і ресурси заради спільного благополуччя усіх жителів громади.