Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1481

Всі об’єднані територіальні громади Хмельниччини працюють  сьогодні у напруженому ритмі.  Адже за рахунок місцевих ресурсів та фінансування держави в них з’явилися реальні можливості  розвинути інфраструктуру сіл, селищ та міст, побудувати водогони, забезпечити повноцінне функціонування шкіл, дитячих садочків, медичних закладів, створити нові робочі місця, тобто  суттєво змінити життя мешканців  на краще.
Тож саме про найважливіші здобутки окремих громад області подаємо коротку інформацію:

Берездівська сільська ОТГ Славутського району (голова Віктор Васьківський)
капітально відремонтовано вулиці у селах Великий Правутин, Гориця, Манятин, Селичів, Ставичани. Проведено ремонт адміністративної будівлі Берездівської сільської ради, придбано спецтехніку для комунального підприємства. Повністю оновлено Берездівський навчально-виховний комплекс, а також Мирутинський. Ще придбано автомобіль для Берездівської пожежної охорони. В багатьох населених пунктах реконструйовано вуличне освітлення та проведено поточний ремонт доріг.
Волочиська міська ОТГ Волочиського району (голова Костянтин Черниченко)
відремонтовано дорожнє покриття центральних вулиць у п’яти селах, а саме: Маначин, Чухелі, Щаснівка, Клинини, Копачівка, а також у м. Волочиську. Здійснено капітальний ремонт мереж вуличного освітлення протяжністю 96,9 кілометра, встановлено 1319 світильників. Зокрема, у селі Яхнівці  замінили звичайне вуличне освітлення на енерго-зберігаюче. Крім того, закуплено прибиральну техніку для Волочиського КП (ЖЕК) та три шкільних автобуси.
Колибаївська сільська ОТГ Кам’янець-Подільського району (голова Михайло Желізник)
завершили ремонт водогону, прокладено тротуари до соціально-культурних та адміністративних споруд, відремонтовано майданчики біля сільської ради та довкола магазинів у селі Колибаївка. Зроблено капітальний ремонт майданчика перед церквою в селі Острівчани.  Також проводились поточні ремонти сільських будинків культури у селах та закуповувались необхідні для належного їх функціонування товари. Завершили капітальний ремонт дорожнього покриття у селі Смотрич. Закуплено спецтехніку для місцевої пожежної охорони.
Ленковецька сільська ОТГ Шепетівського району (голова Юрій Криворчук)
проводяться роботи з газифікації та водовідведення у селах Коськів і Ленківці, а також  приступили до ремонту навчальних закладів у селах Старі Бейзими, Вербівці, Коськів, Мокіївці, Великорішнівці.
Ще побудовано котельню в Ленковецькій та Мокіївській загальноосвітніх школах. Систематично ремонтуються та освітлюються дороги комунальної власності.
Летичівська селищна ОТГ Летичівського району (голова Ігор Тисячний)
відкрито сучасний дитячий садочок «Веселка» в смт Летичів, створено опорну школу –  Летичівський навчально-виховний комплекс №1 «Загальноосвітня школа I-III ступенів –  ліцей». Придбано спеціальну техніку для потреб житлово-комунального господарства. Тривають роботи зі встановлення спортивно-оздоровчих  майданчиків у багатьох селах громади.
Лісовогринівецька сільська ОТГ Хмельницького району (голова Віталій Гралюк)
проводиться капремонти в Лісовогринівецькому та Стуфчинецькому навчальних закладах. У цих школах сьогодні відремонтовано спортивні зали та закуплено комп’ютерну техніку для облаштування навчальних класів. Придбали шкільний автобус, створили лісовогринівецьку місцеву пожежну команду і закупили пожежний автомобіль та рятувальне спорядження. Наразі виконуються роботи з будівництва водогонів у селах Лісові Гринівці, Скаржинці та Пашківці.
Наркевицька селищна ОТГ Волочиського району (голова Любов Гула)
проведено водогони у населених пунктах, зокрема, в селах Юхимівці, Дзелинці, Шмирки, Пахутинці та смт Наркевичі. Розпочато будівництво свердловин у селі Бубнівка.  А до кінця поточного  року будуть частково  забезпечені водою такі населені пункти: Новоленськ, Сергіївка, Трительники, Личівка, Глядки, Чернява, Кущівка.
Також проведено реконструкцію спортивного залу в смт Наркевичі.
Полонська міська ОТГ Полонського району (голова Франц Скримський)
зроблено капітальний ремонт приміщень дошкільних навчальних закладів: «Дружба», «Калинка». Придбано холодильники, ноутбуки,  бойлери, електроплити, пральні машини для Ганнусинського ДНЗ «Дивосвіт». Капітально відремонтовано у селах Великі Калиничі, Новоселиця, Ганнусине, Червоне та в м. Полонному загальноосвітні школи. Прокладено і реконструйовано чимало кілометрів вуличного освітлення, відремонтовано не один кілометр дорожнього покриття.
Старосинявська селищна ОТГ Старосинявського району (голова Віталій Здебський)
проведено ремонтні роботи в котельнях Старосинявського НВК та ДНЗ «Теремок», центральної районної лікарні.  Виконано роботи з побудови водогону в центрі Старої Синяви, придбано спецтехніку, яку вже передано на баланс комунального підприємства «Старосинявського комунгоспу», оновлено майданчик із твердим покриттям, створено опорний навчальний заклад на базі Старосинявського НВК.
Чемеровецька селищна ОТГ Чемеровецького району (Олександр Собань)
сьогодні у громаді працюють над проведенням системи опалення Свіршковецької, Чорнянської, Красноставської та Більської загальноосвітніх шкіл, а також встановленням вуличного освітлення в населених пунктах, зокрема, Сокиринці, Кормильче, Ямпільчик, Мала Зелена та ін.
Вже завершено встановлення водонапірної свердловини та водопроводу в селі Бережанка. Відремонтовано та впорядковано дитячі майданчики навколо дитячих садочків у селах Біла, Андріївка, Ямпільчик. У селах Почапинці та Садове встелено бруківку довкола пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні.
Чорноострівська селищна ОТГ Хмельницького району (голова Михайло Дзісь)
реконструйовано вуличне освітлення в селі Осташки, капітально  відремонтовано школу в селі Грузевиця, придбано екскаватор для Чорноострівського комунального підприємства, закуплено шкільний автобус, а також відремонтовано ділянки дорожнього покриття в смт Чорний Острів, замінено вікна в будівлі Будинку культури в селі Мартинівка та в Бережнянській школі і т. д.
Як бачимо, зроблено дуже і дуже багато. І це буквально за якихось рік-два. Але ще більше належить зробити. Над цим сьогодні активно працюють керівники всіх об’єднаних територіальних громад області разом із мешканцями цих сіл,  селищ  та міст  і спільними зусиллями доводять те, що вони – на правильному шляху. Їм історично випало утвердити спроможність громад, облагородити свої населені пункти і створити там комфортні умови для життя людей.