У такі складні для України роки, у час збройного конфлікту в східних регіонах нашої держави, доброта та порядність стає рідкістю. Та, попри все, відрадно те, що на нашій землі живуть та працюють люди, які думають не про своє особисте матеріальне збагачення, а про добробут своєї громади. Саме про таку людину піде мова далі.

ТОВ «Агрофірму Прогрес-В» вже близько шести років очолює Микола Васильович Валько, який силою свого таланту і натхнення впроваджує у товаристві сучасне ефективне виробництво.
Порядний і людяний керівник, будучи на посаді генерального директора фірми, яка базується у селі Слобідка-Охрімовецька, забезпечує роботою громаду села, а це 60 робочих місць.
Вже стало традицією робити новорічні подарунки для дітей обох шкіл, які знаходяться на території Охрімовецької сільської ради. Постійно надається фінансова допомога у ремонті школи, дитячого садочка. Ось і нещодавно для косметичного ремонту школі виділені кошти. З метою стимулювання дітей до навчання в цьому році на святі останнього дзвоника Микола Васильович вручив одноразові стипендії учням, які протягом навчального року були призерами районних олімпіад та переможцями спортивних змагань. У нього є ще багато цікавих проектів щодо розвитку освіти у місцевій школі.
На будівництво церкви і на ремонт костьола було теж виділено немалі кошти. У селі майже всі дороги з твердим покриттям, у цьому велика заслуга Миколи Васильовича, який у тісній співпраці з сільським головою Сергієм Володимировичем Козачком розв’язують соціально-важливі проблеми села, максимально враховуючи інтереси громади.
Нещодавно була висипана дорога на вулиці Медвецького, довжина якої 1100 метрів. Постійно проводиться грейдерування всіх вулиць, які є на території сільської ради. У селі немає проблем з очищенням доріг у зимовий період, фірма це тримає на своєму контролі.
До директора фірми часто звертаються люди з особистим проханням про допомогу, і він завжди допомагає, чим може.
Виділено кошти на відкриття амбулаторії у селі Охрімівці, ця амбулаторія буде працювати на два села: Охрімівці та Слобідку-Охрімовецьку. Закуплена техніка для реєстратора. І хоч це посада від сільської ради, його робоче місце розміщене в адмінбудинку фірми. Колектив агрофірми нараховує майже 60 чоловік працюючих. Під керівництвом здібного організатора працюють з ентузіазмом і самовіддачею, докладаючи максимум зусиль, щоб гарантувати виконання всіх агротехнічних операцій і досягти високих врожаїв пшениці, кукурудзи, сої, ріпаку, соняшника.
Агрофірма вчасно розраховується з орендною платою за землю із жителями села. Своєчасно сплачує в Охрімовецьку сільську раду за оренду земель запасу та резерву.
Безперечно, попри складні часи, котрі зараз переживає наша країна, в умовах фінансової кризи — це реальна підтримка для села.
Хочеться побажати, щоб Агрофірма «Прогрес-В», очолювана Миколою Васильовичем Вальком, з кожним роком процвітала, адже праця сільського трудівника в усі часи була і залишається нелегкою, але такою важливою і потрібною, від якої залежить добробут і благополуччя людей.
Дякуємо за добрі справи для нашого села.
Міцного здоров’я, злагоди і достатку, щедрого сонця та рясних врожайних дощів. Нехай ваша праця звеличує і збагачує нашу рідну землю.