Найактуальнішою темою останніх тижнів для Шепетівки стало питання опалювального  сезону, який з приходом холодів вчасно не настав. Тепло шепетівчани мали отримати ще 23 жовтня, коли було прийняте відповідне рішення міської ради. Міські чиновники звинуватили у зриві початку опалювального періоду компанію «Шепетівка Енергоінвест». Підприємство висунуло зустрічні звинувачення на адресу міськради. Поки влада міста й «Енергоінвест» з’ясовували стосунки, містяни продовжували мерзнути у своїх квартирах.

Непроста ситуація склалася і на об’єктах соціальної інфраструктури, в першу чергу, в дитячих садочках, куди опалення також своєчасно не подали (хоча це мало відбутися ще 12 жовтня).  Ще з весни міська рада вирішила перевести 9 соціальних об’єктів на опалення від модульних газових котелень. Проте вчасно роботи виконати не вдалося і дітки були змушені мерзнути. На час візиту «Подільських вістей» в Шепетівку два дитячих садочки — «Перлинка» і «Світлячок» продовжували залишатись без опалення. 31 жовтня було прийнято рішення припинити виховний процес у цих закладах. Частину вихованців тимчасово перевели в інші садочки, де вже є тепло, решта змушена залишатися вдома.
Завідуюча дитячим садочком «Перлинка» Зоя Чайка каже, що котельня вже встановлена, залишилося лише підключити її до мереж. Зоя Володимирівна розповідає, що до цього від холоду в садочку рятувалися як могли, вмикали обігрівачі, нагрівали дитячі ліжечка прасками і пляшками з гарячою водою. Колектив «Перлинки» сподівається, що роботи з підключення котельні завершать найближчим часом і заклад повернеться до звичайного режиму роботи.
Трохи менше пощастило «Світлячку». На тепло йому доведеться зачекати дещо довше. Заняття тут припинені до 13 листопада. Завідуюча закладом Світлана Кутузова каже, що найближчим часом вже мають завести котельню і ще потрібен деякий час для її підключення.
У садочку «Ластівка» тепло вже подали, вихователь-методист Світлана Лазарєва повідомила, що  їхній заклад вже в перший день прийняв двох дітей з інших садочків, де опалення поки що відсутнє. Котельню тут запустили 26 жовтня, і хоча до цього довелося потерпіти певні незручності, зараз вихованці перебувають у комфортних умовах.
Чому сталася затримка з підключенням соціальних об’єктів і з яких причин довелося мерзнути діткам, ми запитали у керівництва міської ради і ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Директор «Енергоінвесту» Олександр Пустовойт зазначив, що опалення соціальних об’єктів і міста загалом не розпочалося через те, що міська рада своєчасно не затвердила тарифи на тепло. Директор демонструє звернення від завідуючих дитячих садків міста, де зазначено що вони відмовляються від послуг центрального опалення. Зокрема від «Перлинки» і «Світлячка» такі заяви надійшли 20 жовтня. Пан Пустовойт зазначає, що влада міста, вирішивши перевести заклади на опалення від модульних котелень, мала б зробити це своєчасно і саме на міських чиновниках лежить відповідальність за те, що дітям довелося мерзнути.
У міській раді відповідальність покладають на «Енергоінвест», оскільки компанія має 57 мільйонів гривень боргу перед «»Нафтогазом» і через це не змогла своєчасно почати опалювальний сезон ні на соціальних об’єктах, ні у місті загалом.
Щодо зриву термінів обладнання садочків котельнями, перший заступник міського голови Володимир Вихівський зазначив: «Проек-ти на модульні котельні ми почали готувати ще з весни. Однак у червні змінилася законодавча база щодо проходження експертиз таких котельнь, їх перевели у розряд небезпечних об’єктів. На той час у нас вже були готові експертизи і підписані договори на поставку обладнання, але з’ясувалося, що експертизи потрібно проходити за  новими стандартами. Експертні організації ні в Києві, ні у Вінниці, ні в інших містах, куди ми зверталися, не мали необхідної ліцензії для виконання таких експертиз. Тільки в серпні аж у Миколаєві ми знайшли організацію, яка могла виконати потрібні експертизи. Ми були вимушені везти проекти туди і просити якнайшвидше підготувати необхідні документи. Тому тільки з вересня почалися роботи з встановлення обладнання і в дуже стислі строки вдалося виконати дуже великий обсяг робіт, адже загалом переобладнано 9 об’єктів».
У міській раді обіцяють найближчим часом завершити усі роботи і підключити до тепла усі дитячі садочки.  Сподіваємося, що ситуацію справді вдасться вирішити, і що не лише у садочках, але й у місті, де люди стали заручниками холоду і протистояння міської влади та ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», з’явиться врешті-решт тепло.