У листопаді делегація лісівників Хмельниччини, очолювана начальником обласного управління лісового та мисливського господарства П. С. Пешком, побувала на Канадській міжнародній виставці лісової та деревообробної промисловості, що проходила в Торонто і участь у якій взяли представники 25 країн світу. Понад 500 канадських і зарубіжних фірм представляли тут обладнання, технології й сировину для лісопереробної та деревообробної промисловості.

Програма була досить насичена. Одразу після акредитації учасників української делегації відбулися зустрічі з керівництвом канадських та інших зарубіжних фірм. Діловий прийом у оргкомітеті влаштував пан Херрі Урбан. Хмельничани, ознайомившись з експонатами виставки, налагодили контакти з виробниками, які випускають техніку для лісозаготівель, лінії для переробки деревини, виробництва пелет, обладнання для гасіння лісових пожеж та інше.
Хмельничани також взяли участь у сільськогосподарській виставці, де були представлені новітні технології вирощування дикорослих ягід, грибів, а також великої рогатої худоби, свиней, овець. Зацікавленість ця викликана тим, що лісогосподарські підприємства нашого краю серйозно почали займатися побічним користуванням і підсобним господарством. У ближчій перспективі розпочнеться будівництво ліній для переробки грибів, дикорослих плодів та ягід, а також фасування лікарських рослин, чаїв з трав. Отож канадський досвід стане хорошим прикладом.
 На вихідні канадська сторона організувала для української делегації цікаву культурну програму. Гості побували в Українській греко-католицькій церкві, зустрілися з українською діаспорою, ознайомилися з містом Торонто.
Заключним акордом перебування в Канаді став діловий прийом, організований Торговою палатою «Канада-Україна», яку очолює пан Зенон Потічний. Президент палати розповів про стан міжнародних відносин і торгівлю між Канадою та Україною, ознайомив присутніх з проектами, що інвестуються канадською стороною. Мова також йшла про перспективи співробітництва в галузі дерево-
обробки та лісового господарства. А вони досить обнадійливі, бо між нашими країнами діє зона вільної торгівлі. Отож обладнання завозитимемо без мита.
 – Наша делегація дуже задоволена поїздкою, – каже Петро Пешко. – Адже встановили багато контактів, які послужать залученню зарубіжних інвестицій у подільські підприємства, створенню нових робочих місць і випуску конкурентоспроможної продукції. До речі, один з пріоритетів – виробництво меблів. Торгова палата «Канада-Україна» в межах своїх можливостей готова взяти на себе частину витрат. Конкретно мова йтиме про це вже під час наступної спільної нашої зустрічі в Україні.