Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 742

Нещодавно жителі Старосинявщини заслухали звіт селищного голови Віталія Здебського про результати роботи об’єднаної територіальної громади за 2017 рік та намічені плани.

«Виконання селищного бюджету за доходами по загальному та спеціальному фондах з урахуванням міжбюджетних трансфертів становить 134 мільйони 69 тисяч гривень», — зазначив голова громади. Зокрема, власні надходження до селищного бюджету склали більше 51 мільйона гривень, що на 40 відсотків більше, ніж в минулому році.
До прикладу, за користування земельними ділянками, взятими в оренду сільгосптоваровиробниками, надійшло 7,5 мільйона гривень єдиного податку.
Старосинявська ОТГ взяла участь у таких Європроектах: «Підтримка реформи децентралізації в Україні» в рамках проекту U-LEAD з Європою, а в селі Пилявка провели освітлення, згідно з Про-
ектом ПРООН/ЄС. Освоєно 250,7 тисячі гривень (побудовано 6820 метрів ліній електропередач). Крім того, селищна рада підтримала та забезпечила участь КП «Старосинявський комунгосп» в міжнародному проекті. Придбали обладнання на загальну суму 560 тисяч гривень, з яких 280 тисяч — кошти місцевого бюджету.
Щодо будівництва водогонів у селах, то Віталій Едуардович зазначив: «Виконання програми «Питна вода Старосинявської селищної ради на 2016-2020 роки» перебувало під моїм особистим контролем». Зокрема, сума, передбачена на будівництво водозабірних свердловин, реконструкцію вуличних мереж водогону тощо склала 10 мільйонів 875 тисяч гривень.
Селищний голова доповів також про співпрацю з місцевими інвесторами щодо ремонту доріг. У результаті переговорів залучено близько двох мільйонів гривень позабюджетних коштів.
Сьогодні діє Програма освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2016-18 роки, на реалізацію якої витрачено 1078,9 тисячі гривень.
На соціальну сферу витратили понад 50 відсотків коштів селищного бюджету (62743,9 тисячі гривень). Минулоріч реорганізовані три навчальні заклади (Старосинявський НВК, Ілятківський НВК та Заставецька ЗОШ) шляхом злиття в один опорний навчальний заклад Старосинявський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» імені Олександра Романенка.
На виконання програми діяльності громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» на 2016-2019 роки надано одноразову грошову допомогу на суму 70 тисяч гривень.
Пільговим категоріям населення компенсували проїзд автомобільним транспортом на 160 тисяч гривень, а залізничним — 5,4 тисячі гривень.
Як зазначив Віталій Здебський: «На особистому прийомі до мене, як селищного голови, звернулося 490 громадян з різними питаннями. Усі звернення розглянуті, обговорені шляхи їх вирішення. Найактуальнішими є питання щодо земельних відносин».
Після доповіді селищного голови почалися обговорення важливих і актуальних питань життя громади.