Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 719

У селі Бережанка Чорноострівської селищної об’єднаної територіальної громади відбулося театралізоване свято «Великоднє диво писанки».

Дійство розгорнулося на майданчику біля місцевої школи. Територію прикрашали вербові тини, великі макети писанок, вишивки, рядна, вироби з дерева, соломи та лози.
Вражали своїм розмаїттям великодні символи-паски, писанки, крашанки, а також традиційні святкові атрибути — кошики з українськими пасхальними стравами.
Водночас проходив і майстер-клас з писанкарства. А неподалік в казанах варився український борщ, козацький куліш та трав’яний узвар.
Розпочалося свято піснями на великодню тематику. Настоятель храму святого Миколая Чудотворця української православної церкви Київського патріархату отець Андрій зичив усім присутнім Божого благословення, світлих помислів та добрих справ. Мирного неба, гарної долі, добра, здоров’я побажав гостям та учасникам свята Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь.
Далі чудовими піснями і запальними танцями вітали присутніх народно-аматорський вокальний ансамбль «Чорноострівчанка», фольклорний гурт «Перлинка», дитяче тріо «Дзвіночки», вихованці бережанської загальноосвітньої школи, народно-аматорський фольклорний ансамбль «Захарівчанка» та багато інших. На свято завітали і аматорські колективи з Війтовецької та Наркевицької громад.
До проведення свята долучився і народний депутат Сергій Лабазюк. За його сприяння переможці святкового концерту отримали подарунки.