Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 842

У газеті «Подільські вісті» № 17 від 12 квітня цього року була надрукована кореспонденція «Здавали селяни молоко… за обіцянки-цяцянки». У ній ішлося про те, що жителям села Кременчуки Красилівського району заборгував гроші за здане ними молоко заготовач В’ячеслав Володимирович Кордис. Люди з цього приводу зверталися у різні державні установи та правоохоронні органи, зокрема, до Красилівського відділу поліції.

Редакція газети надіслала запит начальнику цього поліцейського відділу А. М. Когуню. І отримала за підписом його заступника В. М. Осадчука таку відповідь: «Повідомляємо вам, що в ході розгляду заяви Макарука Федора Івановича жителя с. Кременчуки Красилівського району, було опитано Кордиса, який повідомив наступне: що він працював водієм та по сумісництву експедитором у приватного підприємця Кравець Олени В’ячеславівни і займався заготівлею та прийомом молока у населення. Не розрахувався з громадянами за прийняте молоко тому, що йому заборгували кошти ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» та «Любарський молокозавод» відкритого акціонерного товариства «Житомирмолоко».
Оце і все. З написаного виходить, що пана Кордиса викликали, запитали, а той у свою чергу відповів, можливо, правду сказав, а може, й ні — хтозна... Поліцейським, мабуть, не було часу чи бажання конкрет-но вникати в цю справу. Добре, що газеті, на відміну від звернення селянина Ф. І. Макарука, вони вже вказали на які саме підприємства здавав молоко В. В. Кордис.
Але, погодьтеся, невже працівники поліції не спромоглися під час опитування Кордиса з’ясувати елементарні правові аспекти, ну, хоча б таке: чи були укладені договори між заготовачем та підприємцями і на яких умовах відбувалася здача молока. Яку суму грошей ті підприємства заборгували Кордису як можна повернути людям гроші.
З листа-відповіді зрозуміло лише одне, що В. В. Кордис повідомив поліцію про заборгованість, яку йому не погасили підприємці. І на цьому крапка. Слова, які до справи не пришиєш, і які не підтверджені жодними офіційними документами.
Журналісти «Подільських вістей» вирішили самі покроково розібратися у тому, що мали б з’ясувати компетентні органи. Отож звернулися до керівників підприємств, які, як стверджують красилівські правоохоронці, повіривши лише на слово Кордису В. В., начебто заборгували йому значну суму. Цікаво, до кого ще приведе цей шахрайський ланцюжок. Може, нам вдасться розімкнути це замкнуте коло.
(Далі буде).