Вже не вперше на шпальтах «Подільських вістей» «листуються» підполковник у відставці Є. Лепьохін та посадовці Старокостянтинова. Шановного ветерана турбують комунальні проблеми міста; чомусь особливо не дає йому спокою план будівництва олійного заводу. Хоча, здавалося б, сучасне виробництво – це робочі місця, надходження до бюджету, можливість втримати людей у місті, аби вони не віялися світами в пошуках «довгої гривні». Цього разу свій лист наш дописувач розпочав із іншої проблеми:

«У  місті Старокостянтинові іноді вирішуються питання, які сьогодні для людей не на часі. Таких прикладів багато. Керівництво міста повільно і протягом довгих років не вирішує питання, яке конче потрібне для людей вже сьогодні, а не через десять років. Наприклад, жителі багатоповерхових будинків військових містечок № 1, 3, 9, які розташовані по вулицях Миру і Попова, з часу прийняття в комунальну власність міста більше 30 років не мають гарячої води. Хоча вона потрібна  і постійно.
У 1922 році в Старокостянтинові  почали діяти хлібопекарні (в нашому місті хлібозавод ліквідували), маслозавод, тютюнова фабрика, шкіряний завод, приймальний пункт, заготзерно, нафтобаза. Невдовзі було відремонтовано залізничні колії та цукрозавод. Сягнула довоєнного рівня кустарна промисловість. Дуже велика увага приділялася розвитку промисловості міста. Вже в 1925 році цукрозавод виробляв 313 тисяч тонн цукру. В 1926 році почав давати продукцію цегельний завод, а через рік — трикотажна артіль «Допомога», райпобуткомбінат, ліспромгосп, новий маслозавод. Зростав обсяг торгівлі як державної, так і кооперативної. В даний час збудували акумуляторний склад, а потрібно замість нього запустити в дію хлібозавод. Замість гарячої води в будинках військових містечок № 1, 3, 9 планують побудувати завод з виготовлення олії, хоча робочі місця створювати потрібно, це заробітна плата, поповнення місцевого бюджету.
Надіємось, що керівництво міста зреагує на питання, які порушені в цьому матеріалі.
Є. Лепьохін, голова ради райміської організації ветеранів, Почесний ветеран України, підполковник у відставці».
Ми попросили прокоментувати лист у Старокостянтинівській міській раді та незабаром отримали відповідь від першого заступника міського голови Володимира Богачука: «Шановна редакціє газети «Подільські вісті»! На лист голови ради райміської організації ветеранів Лепьохіна Є. П. виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради повідомляє: «Сьогодні наше місто, як і вся Україна, живе прагненням розбудови незалежної, міцної держави. Нам не байдуже, яким буде наше місто завтра, як і в якому достатку житимуть його мешканці. Саме задля цього здійснюється широка програма розвитку міста, комплексне вирішення питань соціально-економічного і промислового відродження Старокостянтинова. Протягом останніх років у місті забезпечено позитивну динаміку в промисловому виробництві: у 2017 році промисловими підприємствами реалізовано продукції на суму 1 млрд. 836 млн. 159 тис. грн., що складає 172,5 відсотка у порівнянні до 2016 року.
Обличчям міста є стабільно працюючі промислові підприємства: ДП «Старокостянтинівський молочний завод», ТОВ «Мегатекс Індастріал», ТОВ «Старокостянтинівцукор», ДП «Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал», ДП «Старокостянтинівське лісове господарство» та інші. Промисловими підприємствами постійно проводиться модернізація виробництва з встановленням нового енергоефективного обладнання, запроваджуються нові високотехнічні технології у виробництві.
Зокрема, у місті заплановано будівництво олійно-екстракційного заводу, який буде здійснювати переробку олійних культур: соняшник, ріпак, соя. Планова річна потужність підприємства складе 1 мільйон тонн насіння соняшника. Для реалізації проекту буде інвестовано 3 млрд. 380 млн. грн. Введення виробничих потужностей в експлуатацію заплановано на середину 2020 року із створенням до 500 нових робочих місць.
Що стосується забезпечення гарячою водою житлових будинків військових містечок № 1, 3, 9, які передані у комунальну власність міста від Міністерства оборони, то вказані будинки, згідно з проектною документацією, оснащені газовими водогрійними колонками і потреби в централізованій подачі гарячої води не має».