Виробничим потенціалом Хмельницький славився давненько. Нині значна частина заводів — пустка; на інших — використовується лише частина площ. Якщо з чверть століття тому на підприємствах працювали десятки тисяч, то нині — тисячі людей. Й особливо не помітно, щоб нові потужні виробництва з’являлися. Насамперед сучасні, європейського зразка. Але, сподіватимемося, ця тенденція буде зламана, а символом цих змін стане відкриття в обласному центрі виробництва кабельно-провідникових систем для автомобілів. На презентацію проекту німецько-японської компанії Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), що має намір до кінця року налагодити випуск кабелів у Хмельницькому, в міську раду, а затим і безпосередньо на завод, запросили журналістів.

Корпорація вже має великий досвід роботи в Україні: виробництва успішно працюють у Чернівцях, Тернополі та Чорткові, розповів   технічний директор SEBN_UA Олександр Шламп. Нині заводи працевлаштували п’ять тисяч українців, у перспективі — збільшення кількості робочих місць до восьми тисяч, передусім за рахунок Хмельницького. Корпорація виготовляє кабельну в’язку для автомобілів «Фольцваген», «Ауді», «Порше», «Бентлі», експортуючи продукцію до Євросоюзу. Маючи надійний ринок збуту, фірма може забезпечити людей гарною зарплатнею. Як зазначив Олег Білобровко, фінансовий директор SEBN_UA, середня зарплатня в Хмельницькому становитиме понад одинадцять тисяч гривень. На уточнююче питання «Подільських вістей» щодо заробітної плати для робочого персоналу він відповів, що 94 відсотки працівників — саме робітники, тому (якщо виходити з середнього розміру по заводу) вони матимуть «чистими» тисяч вісім зарплатні.
Воно й зрозуміло: нині конкуренція за робочі руки вкрай жорстка. Виробничники в один голос скаржаться на їх брак, бо тіньовий сектор і закордоння «висмоктують» кадри з офіційного ринку праці. Відповідно, аби знайти робітників на новий завод, потрібно запропонувати їм гідну зарплату. Більше того, працівники мають і непогані кар’єрні перспективи: нинішній директор заводу корпорації у Чернівцях розпочинав свою трудову діяльність з нижніх ланок.
Крім звичайних, компанія SEBN_UA шукає і кваліфікованих робітників. Особлива потреба — молодь зі знанням англійської, німецької мов. Як ішлося на прес-конференції, у Хмельницькому достатньо людей з гарною європейською освітою. Вони можуть отримати привабливе робоче місце з європейськими умовами роботи та зарплатнею. Тому, складається враження, знайти до кінця року п’ятсот працівників (саме стільки буде працевлаштовано на першому етапі) не є надскладним завданням. І в міськраді переконані, що «рекрутингова стратегія залучення та навчання працівників, що вже успішно працює на всіх підприємствах компанії в Німеччині, Румунії, Молдові, Тунісі, Марокко і Україні, дозволить залучити амбітних, умотивованих, готових до професійного росту хмельничан».
Хмельницький міський голова Олександр Симчишин розповів, що проект розвився надзвичайно стрімко. «Лише десять місяців тому відбулося знайомство, а вже оголошено про запуск заводу. До нас уперше зайшов такий серйозний бізнес, — відзначив він, — що забезпечить створення нових робочих місць (попервах п’ятсот, із можливістю розширення до кількох тисяч), гідну зарплату та податки для міста. Базою виробництва став збанкрутілий «Хмельницький механічний завод», де наразі триває ремонт». За словами Олега Федчишина, директора Хмельницької філії SEBN_UA, попервах викори-
стовуватимуться п’ять тисяч квадратних метрів виробничих площ. Можливе збільшення — до 25 тисяч.
Прихід у місто японсько-німецької корпорації, зауважив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, приклад для інших інвесторів, нагадування, що в нас можна працювати й зручно вести бізнес. Бо, справді, з інвесторами на Хмельниччині не густо. Але про це у наступному матеріалі, у якому буде йтися про засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів при облдержадміністрації.