Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 778

Виконуючий обов’язки голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський під час робочої поїздки на Хмельниччину разом із головою облдержадміністрації Вадимом Лозовим, першим заступником голови обласної ради Неонілою Андрійчук та начальником управління Укртрансбезпеки в області Віталієм Дзюбою відвідали КП «Аеропорт Хмельницький».

Як повідомили у прес- службі облдержадміністрації, директор підприємства КП «Аеропорт Хмельницький» Валерій Сорока детально ознайомив посадовців із обсягом виконаних робіт, а також поділився подальшими планами відновлення аеропорту.
Він, зокрема, розповів, що сьогодні готується необхідний пакет документів, які забезпечать проходження сертифікації для малої авіації, та висловив сподівання, що восени вони отримають відповідні дозволи, завдяки яким можна буде оживити малу авіацію вже до кінця поточного року. Також наразі розглядається питання щодо відкриття школи авіапілотів на базі Хмельницького аеропорту.
Окрім того, КП «Аеропорт Хмельницький» готується ще й до надання додаткових послуг. Йдеться насамперед про організацію майданчика для вантажівок, де додатково водій матиме можливість відпочити, поїсти, а за необхідності й здійснити ремонт свого автотранспорту. До переліку послуг також очевидно включать і дозволи на здійснення вантажних перевезень.
Виконуючий обов’язки голови Укртрансбезпеки В’ячеслав Дідківський відзначив позитивні зрушення у відновленні роботи аеропорту: «Я повністю схвалюю пропозицію щодо дислокації вантажних перевізників на території аеропорту, де вони зможуть під пильною охороною не турбуватися про свій транспортний засіб, а також відпочити, що вкрай важливо для їхньої роботи». До того ж, він запропонував очільнику аеропорту подумати про створення окремого пункту видачі дозволів з метою використання інфраструктури, яка тут наявна.
Стратегічність відновлення аеропорту вважає одним із своїх головних завдань очільник області Вадим Лозовий. Він зазначив, що підприємство «Аеропорт Хмельницький», яке було занедбано протягом багатьох років, наразі долає складні кроки.
«Ми робимо все для відновлення роботи аеропорту. На даному етапі прагнемо вивести підприємство на рівень самоокупності. Розміщення та локація аеропорту вже дає йому право на існування. Тому висловлюю сподівання, що найближчим часом КП «Аеропорт Хмельницький» прийматиме перших пасажирів», – підсумував результати зустрічі керівник області.