Агроформування Хмельниччини уже остаточно впоралися зі збором ранніх зернових культур.

Земля щедро віддячила хліборобам за їхню кропітку працю: валовий збір зерна сягнув майже 1,8 мільйона тонн. Та найголовніше, що область уже вкотре посіла перше місце в державі за середнім рівнем урожайності. Цьогоріч вона склала 52,5 центнера з гектара. Проте в окремих районах цей показник був суттєво вищим. Усі рекорди побила Чемеровеччина, де збирали по 66 центнерів на круг, понад 56 мають на Дунаєвеччині й Теофіпольщині.
Та польові роботи й надалі в розпалі. Зокрема, у господарствах уже скосили гречки на площах понад 40 відсотків від посіяних. Її урожайність складає 15 центнери з гектара, що на три центнери більше, як торік.
В активну фазу вступає збирання соняшника. Поки що це зроблено на площах майже п’ять тисяч гектарів, що становить лише 8 відсотків.
Не секрет, що цього року подолян неабияк вразив урожай картоплі. Її копання фактично завершується. За офіційними даними, область має другого хліба понад 1,1 мільйона тонн.
На фінальному етапі й закладання фундаменту під урожай року наступного. Зокрема, сільгосппідприємства уже на 110 відсотків до потреби впоралися із сівбою озимого ріпаку на площах більше 63 тисяч гектарів.