Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 609

Як повідомив  керівник управління агропромислового, економічного розвитку  та інфраструктури   Волочиської РДА Юрій Марущак, у районі зібрали понад  126 тонн  ранніх зернових та зернобобових,  врожайність яких склала 55 центнерів з гектара. Кукурудзи зібрали на площі в три тисячі гектарів, а це   23 відсотки від потреби, із  врожайністю  100 центнерів з гектара. Завершили  в районі збирання гречки,  врожайність якої склала  понад 14 центнерів з гектара.

 Триває збирання технічних культур. Волочиські аграрії  намолотили 27 тисяч тонн соняшнику з врожайністю понад 32 центнери з гектара,  майже
40 тисяч  тонн сої  з врожайнісю  28,8 центнера з гектара, що складає 76 відсотків  площ.  Розпочали збирання цукрових буряків.  Солодких коренів  накопано 46,9 тисячі тонн на  тисячі  гектарах (19%), врожайність  —  449 центнерів з гектара. Цукристість
16,2 відсотка.
Юрій Віталійович  зазначив, що ТОВ «Наркевицький цукровий завод» розпочав свою роботу в новому виробничому сезоні
14 вересня. Сьогодні за добу тут переробляється 5,9 тисячі тонн цукрових буряків та виробляється близько 850 тонн цукру, всього з початку сезону цукроваріння вироблено 15 тисяч тонн цукру, а за весь сезон заплановано – 90 тисяч тонн цукру. На території цукрового заводу розпочато підготовчі роботи з будівництва складу неупакованого цукру-піску силосного типу ємністю 60 тисяч тонн та допоміжних технічних будівель і споруд. Також на цьому підприємстві планується провести реконструкцію жомогрануляційного комплексу зі складом зберігання жому на 8 тисяч тонн.
Керівник управління згадує і про те, що, розширюючи сферу діяльності, вже другий рік Група компаній «Вітагро» займається новим напрямком рослинництва – вирощуванням тютюну. Ця культура потребує клопіткої ручної праці, що, в свою чергу, формує підтримку добробуту сіл та забезпечення їх мешканців робочими місцями. Так, цьогоріч на тютюнових плантаціях задіяні понад 100 робітників.