Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 618

Індекс споживчих цін по області в жовтні становив 101,8 відсотка. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на півтора відсотка, повідомили в головному управлінні статистики в Хмельницькій області.

Найбільше подорожчали овочі. Також зросли ціни на крупи ячні, пшоно, молоко, сало, сметану, макаронні вироби, кисломолочну продукцію, сири, масло вершкове, хліб, кондитерські вироби з борошна та цукру, рис, безалкогольні напої, яйця, пшеничне борошно. Водночас подешевшали фрукти, цукор, крупи гречані, соняшникова олія, риба та продукти з риби.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зумовлено підвищенням тарифів на водовідведення на 11,4 відсотка, водопостачання — на вісім, плати за оренду житла — на 1,3 відсотка.
У сфері охорони здоров’я ціни збільшилися на півтора відсотка.
Підвищення цін на транспорт у цілому на чотири відсотки в основному спричинено подорожчанням палива та мастил. Крім того, зросла вартість транспортних послуг.
У сфері зв’язку ціни зросли, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг майже на десять відсотків та мобільного зв’язку на 6,9 відсотка.
З початку року індекс споживчих цін по області становив 107,3 відсотка.