Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 929

І це справді так. У багатьох селах Чемеровецького та Кам’янець-Подільського району землі обробляє ПП «Кочубіївське», яке очолює Валентин Волосецький. Тут добре знають як вберегти землю від виснаження, зібрати гарні врожаї і як вчасно сплатити людям орендну плату за паї.

Сільськогосподарське підприємство 19 років вирощує сою та пшеницю на двох тисячах гектарів. Дотримується сівозмін, застосовує новітні технології, відтак і земля родить рясно, і прибутки чималі. «Ми маємо змогу щороку розраховуватися з пайовиками – виплачуємо по 8 тисяч гривень кожному», – каже головний інженер Руслан Лиськов (на фото).
Попри це ПП «Кочубіївське» прагне нарощувати свої потужності. Вже сьогодні будується свинарник, зерносховище (їх уже є 6). Окрім того, господарство має сушарку, приміщення для калібрування насіння.
А ще директор підприємства Валентин Волосецький і весь його колектив з турботою ставиться до людей. Ніхто не залишається поза увагою, коли звертається з того чи іншого питання. До прикладу, чи то радісна подія – весілля, народження дитини, чи сумна звістка – поховання, хвороба, виділяється матеріальна допомога – у розмірі 5 тисяч гривень. Тож за таке ставлення селяни щиро вдячні своїм орендарям.
Усього на підприємстві працює 120 чоловік, які зайняті роботою не посезонно, а цілий рік. Погодьтеся, для селян – це гарантований заробіток і впевненість у завтрашньому дні.
Також господарство бере активну участь у соціальному житті громади: в Кочубієві проклали кілометр асфальтної дороги і вклали бруківку, в інших селах дороги підсипають щебенем, допомагають відремонтувати місцеві школи та дитячі садочки, забезпечують навчальні заклади продуктами харчування…
Варто зазначити, що ПП «Кочубіївське» робить усе своїми силами, для цього тут є вся необхідна техніка, зокрема комбайни, трактори, плуг і т. д. А з настанням снігопадів, сельчани впевнені, що кожна вуличка буде розчищена від снігу, а поки що у господарстві закінчують оранку і готуються до весняної сівби.