Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 1003

Ще з 2003 року на її теренах запрацював завод із виготовлення сухих сніданків. Вівсяні пластівці з різними наповнювачами вже понад 20 років смакують не лише українцям, а й закордонним поціновувачам. Наразі на території колишнього хлібозаводу працює два виробничих цехи — мюслі (в тому числі кранчі — запечені мюслі) і ґраноли, а також цех екструзії (солодка група — шоколадні кульки, кільця, різні фігурні вироби, які покриваються солодким сиропом) та снеки — раки до пива. Основний напрямок, з якого й розпочиналася історія підприємства — незмінний, але дещо вдосконалений за рецептурою, — це мюслі. На теренах України розвинена потужна дистриб’юторська мережа. Й на експорт працюють стабільно з Білоруссю, Молдавією, Румунією, Китаєм.

Як пригадує засновник підприємства Едуард Олександрович Шипович: «Зрозуміло, що були й важкі економічні часи, особливо 2008-й. Були й прориви, цікаві продукти, наприклад, такі як снеки (раки до пива). Останнім часом ми активізувалися, почали розширювати ринок продажів в Україні та за її межами».
Звісно ж, основні тенденції щодо смаків відстежувалися за кордоном. Тож у питаннях презентації продуктів, їхньої упаковки, орієнтувалися на європейський та китайський ринки.
Цікаво, що після закриття хлібозаводу залишилися печі, які трохи удосконалили й запустили під виробництво нової продукції. Наразі встановили нову піч, що працює на пелетах, для виробництва ґраноли та кранчів.
Важливо зазначити, що продукт компанії «Санні Фуд» смачний і корисний. Адже багатьох споживачів цікавить, чи зберігаються корисні речовини, до прикладу, в ґранолі після випікання. Начальник виробництва Вадим Віталійович Дащенко  розповідає, що їхня продукція проходить ретельні перевірки.
Сьогодні активно працює окремий підрозділ «Деражнянський крупозавод», який входить у компанію заводів сухих сніданків. Тут виготовляють пластівці до сухих сніданків, різні суміші (трьох злаків, чотирьох злаків). Крупозавод співпрацює з багатьма фермерами, впроваджуючи в сільське господарство вирощування нових культур, наприклад, таких, як овес голозерний — спеціально виведений сорт для виготовлення продукції.
На деражнянському підприємстві працює до 150 чоловік. 95 відсотків працівників із Деражнянського району, а деякі навіть доїжджають на роботу з Хмельницького.
Зараз виникла велика проблема з кадрами, особливо з працівниками-чоловіками, бо люди масово виїжджають за кордон.
Тут досить серйозно ставляться до організації робочого місця на лінії, майстер відповідає за санітарний стан працівника, за обладнання тощо. Періодично продукцію знімають із виробництва для перевірки на якісні показники.
До речі, всі інгредієнти (наповнювачі: ягоди, горіхи тощо) купують за кордоном. Вже є перевірені постачальники, в якості продукції яких тут впевнені. Працює система вхідного контролю. «Ми працюємо для людей, тому важливо прискіпливо ставитися до якості продукції. Вже отримали сертифікат якості ІSО 2200. Також у нас впроваджена система якості харчових продуктів НАССР. Це один з етапів виходу на закордонні ринки», — завершує засновник підприємства.
Відрадно, що в області, попри нестабільну економічну ситуацію в Україні загалом, люди мають можливість працювати й вчасно отримувати зарплатню. А споживачі — смаколики за доступною ціною.
Як наголошує керівник, постійний рух вперед, навчання і досвід — незмінні складові успіху. І це дійсно незаперечні факти.