Відновлення Хмельницького аеропорту є одним із пріоритетів роботи облдержадміністрації. Минулий рік став переломним у цьому процесі, адже нарешті за підтримки обласної ради, яка у грудні 2017 року схвалила відповідну програму будівництва та розвитку КП «Аеропорт Хмельницький»  на 2018-2022 роки із загальним фінансуванням 724,5 мільйона гривень, підприємство почало відроджуватися.

 Розпочали з поточних робіт, спрямованих на відновлення   злітно-посадкової смуги, контрольно-пропускного пункту, пожежного депо й адміністративного приміщення – на це витратили 3,5 мільйона гривень, виділених з обласного бюджету. Ще було залучено майже один мільйон гривень із місцевих бюджетів та коштів суб’єктів господарювання. Окрім того, своє зацікавлення до фінансової підтримки висловили і у Хмельницькій міській раді —  на розробку проектно-кошторисної документації, реконструкцію злітно-посадкової   смуги, руліжної доріжки, перону та стоянки літаків як об’єкта  4-5 категорії місто вирішило виділити понад  шість  мільйонів гривень.
 Старт взято, але щоб продовжити розпочату реконструкцію аеропорту, потрібні ще великі кошти. Тому керівництво області неодноразово просило підтримки  у центральних органів влади.
  «Ми кілька разів зверталися до Кабміну, спілкувалися  з високопосадовцями Міністерства інфраструктури. Ніхто не ставить під сумнів, що відновлення роботи аеропорту надасть новий поштовх економічному розвитку краю, дозволить вирішити багато логістичних завдань, зокрема, забезпечити пасажирські перевезення для потенційних туристів та налагодити нові торговельні зв’язки. Ми бачимо, як, наприклад, молокопереробне підприємство  сусідньої  Білорусі  завдяки  налагодженому повітряному сполученню протягом   кількох  годин доставляє свіжу продукцію   на прилавки супермаркетів Ізраїля.  У нас  в області є  достатня кількість потужних підприємств, які могли б претендувати на  успішну роботу в подібному напрямку», — зазначив Вадим Лозовий.
 Про відновлення Хмельницького аеропорту говорив під час свого візиту до області і Президент України Петро Порошенко, який  чітко дав зрозуміти, що в разі ініціативи місцевої влади та готовності вкладати кошти у його відродження, такий проект має всі шанси бути підтриманим на найвищому державному рівні.
  Відтак наприкінці минулого року облдержадміністрація направила відповідного листа  Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману  з проханням розглянути можливість включення до плану заходів Національної транспортної стратегії України до 2030 року пункту щодо проведення реконструкції аеродрому КП «Аеропорт Хмельницький».
 А нещодавно з Міністерства інфраструктури  надійшла відповідь, у якій йдеться про те, що виконання робіт з реконструкції злітно-посадкової смуги комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» на загальну суму 375 мільйонів гривень внесено окремим пунктом до проекту плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.  Наразі   проект плану проходить погодження у Кабміні.
Такій новині зраділи всі. «Тепер я точно впевнений:  аеропорту  –  бути! Робитиму й надалі все від мене залежне, аби ця мрія  жителів  області стала реальністю», –  прокоментував ситуацію голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.