Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 3364

Хочу розповісти про свої митарства на старості літ.

Так сталося, що до пенсійного віку мені довелося допрацьовувати чотири роки (2003-2006 рр.) на сезонних роботах. У перервах (міжсезонні) я ставав на облік у Хмельницький районний центр зайнятості (ХРЦЗ). Про це у моїй трудовій книжці є відповідні записи.
Потім був уведений персоніфікований облік. Все було би гаразд, якби біля комп’ютера сиділа «персонь», а не, вибачте на слові, «воронь», яка два роки підряд (2005-2006 рр.) подавала на мене звітність з невірним ідентифікаційним номером. Виникла нестиковка між електронними даними та моєю трудовою книжкою, якій тепер Пенсійний фонд чомусь не вірить і не дораховує мені 9 місяців і 19 днів стажу.
У травні 2018 року я звернувся до ХРЦЗ і Пенсійний фонд, аби там виправили помилку. З цього приводу Пенсійний фонд 18 травня 2018 року письмово просить ХРЦЗ ініціювати документальну перевірку. А мені співробітники кажуть: підождіть. Чекаю 5 місяців. Скільки разів навідувався в обидві інстанції, важко навіть порахувати. І що ж з’ясувалося? А те, що ХРЦЗ помилку міг зробити, а виправити її немає права.
Звертаюся у Головне управління ПФУ у Хмельницькій області. Там кажуть: «Все виправили. Подавайте заяву на дорахування». Пишу. Знову чекаю. Минає жовтень, листопад, грудень, січень… Прошу, аби дали мені роздруківку мого стажу і копію того листа, який вони відправили в ХРЦЗ. Нарешті отримую його і бачу… що в роздруківці стажу за 2005 рік змін немає. Виявляється Пенсійний фонд зробив запит за інший період. Отож все повернулося туди, звідки почалося.
Як діяти далі, не знаю?