Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 692

На транспортній розв’язці неподалік Аеропорту відкрито Хмельницький інноваційний термінал (ХІТ) компанії «Нова Пошта». Це ключовий об’єкт інфраструктури вантажоперевезень цього підприємства в Західній Україні. В урочистому відкритті взяли участь Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, керівництво компанії.

Будівництво терміналу розпочали 23 квітня 2018 року і вже зараз система логістичного центру стала до ладу. Сортувальна стрічка призначена для обробки восьми із половиною тисяч посилок на годину, а загальна потужність системи становить 18 тисяч відправлень за 60 хвилин. На цьому терміналі «Нова Пошта» створила 300 робочих місць, а головне те, що умови праці тут відповідають європейському рівню. Працівники ХІТу сортуватимуть понад три млн. посилок на місяць, котрі мандруватимуть у Вінницю, Івано-Франківськ, Луцьк, Тернопіль, Рівне та Чернівці.
 — Хмельницький і Хмельниччина отримали новий термінал і сьогодні видно, скільки сюди вкладено зусиль і коштів, — звернувся із вітальним словом до присутніх Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. — Кожному новому об’єкту можна тільки радіти, тому що це успіх, це демонстрація розвитку, демонстрація нашого потенціалу, показник того, що Україна змінюється завдяки активним людям. Для Хмельницького це значна подія, бо, згідно зі стратегією розвитку міста до 2025 року, ми позиціонуємо себе як місто інновацій, тому й не дивно, що саме у нас відкрився інноваційний, унікальний термінал. Хмельницький саме те місто, яке йде назустріч всім, хто впроваджує новітні технології. «Нова Пошта» ще раз підтвердила, що наше географічне місце розташування є привабливим для будь-яких нових бізнесів, потужних логістичних проектів. Місто отримало нові робочі місця, а його мешканці пристойну заробітну плату, а ще високу якість технічного забезпечення кожного робочого місця.
 Як зазначив співвласник компанії «Нова Пошта» В’ячеслав Климов, новий інноваційний термінал став вагомою складовою стратегії розвитку підприємтсва до 2022 року, одним із ключових сортувальних центрів серед аналогічних об’єктів у Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та двох у Києві (Київ-Схід і Київ-Захід). Через такі термінали проходять відправлення вагою до 50 кілограмів. А на Хмельницькому терміналі, крім сортувальної лінії, встановлено сонячні панелі, запроваджено LED-освітлення і повітряну систему опалення приміщення з використанням пелет, оскільки мета компанії, щоб нові об’єкти «Нова Пошта» були не тільки інноваційними, але і енергоефективними. Генеральним підрядником зі спорудження об’єкта виступила хмельницька компанія ТОВ «Будівельний Альянс Груп», термінал побудовано на кредитні кошти ЄБРР (європейського банку реконструкції та розвитку) загальною сумою понад дев’ять із половиною мільйонів євро.

Довідка: компанія «Нова Пошта» — заснована в 2001 році і є лідером на ринку експрес-доставки в Україні, мережа складає понад 2350 відділень. Компанія інформує клієнтів про статус відправлень шляхом SMS, PUSH-повідомлень у мобільному додатку та сповіщень у месенджері Viber. Мобільний додаток забезпечує можливості для легкого користування сервісами «Нова Пошта». Зокрема, завдяки додатку оператор може ідентифікувати клієнта у відділенні. В додатку також можна самостійно створити експрес-накладну, викликати кур’єра, сплатити за доставку онлайн, відстежити, переадресувати та оформити повернення відправлення тощо.