Нещодавно на території комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» приземлилося шість літаків малої авіації з різних куточків України. Як зазначили самі пілоти, вони мали завдання оцінити можливості та перспективи летовища. Наступного дня проводили тренувальні польоти, опісля яких льотчики сказали своє вагоме слово щодо повноцінного запуску малої авіації, що стане першим серйозним кроком до повного відновлення роботи аеропорту.

За словами директора КП «Аеропорт Хмельницький» Валерія Сороки, минулий рік став для них переломним, адже будівництво підприємства було визнано пріоритетним. Якщо раніше фінанси із обласного бюджету надходили лише для погашення різного роду заборгованостей, то у 2018-му 3,3 мільйона гривень спрямовано на початок відновлювальних робіт.
«Основною проблемою був технічний стан злітно-посадкової смуги. Торік восени нам вдалося відновити її статус, — каже пан Валерій, — тож нині тут уже можуть приземлятися літаки АН-24 і АН-2. Також ми провели поточний ремонт руліжної доріжки та перону для посадки гелікоптерів».
Крім того, минулого року на території аеропорту розчистили понад шістдесят гектарів сухостою, капітально відремонтували контрольно-пропускний пункт, перекрили дах пожежно-рятувальної частини та замінили 89 вікон у командно-диспетчерському пункті.
На жаль, поки що залишається малий штат працівників. Щоб підготувати аеропорт до сертифікації, потрібно залучати фахівців. За попередніми підрахунками їх має бути хоча б 35. Це – пожежники, диспетчери та персонал обслуговування. За останніми підрахунками, на утримання такого мінімального штату (за умови середньої заробітної плати сім тисяч гривень) комунальному підприємству щороку потрібно п’ять мільйонів гривень.
«Аеропорт — це складний інфраструктурний об’єкт. Щоб його повноцінно запустити, потрібно чотири-п’ять років за умов регулярного фінансування. А на зарплатню для персоналу ми не можемо постійно просити такі гроші в області чи міста, тому мусимо навчитися заробляти самотужки. Саме запуск малої авіації стане першим кроком у цьому напрямку», — зазначив Валерій Сорока.
Тож наразі розпочато створення злітно-посадкового майданчика для літаків малої авіації. Він займатиме площу 6,5 гектара. На ній вже вирізали сухостій і викорчували коріння. Залишається вирівняти й утрамбувати ґрунт, засіяти його травою та розставити кілки. Для цього планують залучати кошти благодійників. Крім того, минулого року комунальне підприємство для забезпечення польотів малої авіації придбало радіостанцію, а на початку 2019-го двоє працівників пройшло відповідне навчання.
«До кінця року аеропорт для малої авіації запрацює повноцінно. До того ж, хочемо відкрити школу пілотів для західного регіону. До прикладу, цими днями до нас прилітали представники малої авіації з різних куточків України. Вони зацікавилися нашими планами і готові долучитися до спільної справи», — поділився Валерій Сорока.
Звичайно, міжнародним аеропорт зможе стати лише після капітального ремонту злітно-посадкової смуги. Як стверджує очільник летовища, щоб приймати літаки класу «Боїнг», потрібно продовжити злітно-посадкову смугу на п’ятсот метрів. Такі дороговартісні роботи потребують фінансування з державного бюджету. Поки що держава може виділити лише 375 мільйонів гривень. Однак ці кошти можна отримати лише після підготовки проектно-кошторисної документації. Відтак комунальне підприємство планує цього року замовити відповідну документацію на реконструкцію злітно-посадкової смуги і встановлення огорожі. Головне, що справа почала рухатись, і Хмельницький неодмінно матиме сучасний аеропорт.