Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 674

Новації проникають у різні сфери нашого життя пропорційно тому, як змінюється світ і які вимоги висуває кожна наступна доба. Нові, нестандартні підходи в роботі з безробітними громадянами віднедавна запроваджені й у Хмельницькому обласному центрі зайнятості. Про це розповів на зустрічі з журналістами директор центру Сергій Черешня.

Електронні кабінети роботодавців та безробітних, онлайн-тестування, служба рекрутингу – ці та чимало інших новацій вже засвідчують свою ефективність. А не так давно на допомогу в працевлаштуванні безробітних прийшли й кар’єрні радники. Головна особливість інституту кар’єрних радників – в індивідуальному підході до кожного безробітного. В результаті – відпадає вимога обов’язкового відвідування низки визначених лекцій, семінарів, навчань, інших заходів, тобто єдиний типовий підхід до громадян, які користуються послугами служби зайнятості, – усувається, зазначив Сергій Черешня. Він акцентував увагу на тому, що в індивідуальному спілкуванні радник з’ясує здібності, можливості клієнта, його хист незалежно від диплома, докладе максимум зусиль, щоб якомога швидше для людини з’явилася можливість легального працевлаштування.
До переваг співпраці безробітних і тих, хто займається пошуком роботи з кар’єрними радниками, відносять дотримання індивідуального плану працевлаштування, супровід під час підготовки до співбесіди та підтримку під час спілкування з роботодавцем, сприяння у започаткуванні власної справи, інше. Кар’єрні радники не шукають вакансій, але вони ставлять вимоги до консультантів роботодавців та рекрутерів для оперативного їх пошуку. Тому і якість, і кількість вакансій зростає.
Позбутися старої бюрократичної складової, зробити максимально вигідною співпрацю з центром зайнятості для тих, хто зіткнувся з проблемою пошуку роботи – таку мету ставить перед собою Хмельницький обласний центр зайнятості. Варто додати, що з його допомогою з початку року вдалося укомплектувати майже 61 відсоток вакансій із майже 20 тисяч, які надали роботодавці. Вісім тисяч хмельничан працевлаштувалися за допомогою кар’єрних радників.