Постраждалі громадяни зможуть надіслати Е-поштою коротку інформацію про вкрадене майно на умовах анонімності.

Співзасновник Monobank і радник т.в.о. голови Служби безпеки Дмитро Дубілет просить громадян повідомляти про випадки захоплення бізнесу. Про це пан Дубілет повідомив на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що рейдерство – одна з головних проблем в Україні. “Просто вражаюче, реєстратори (а їх понад 10 тисяч) можуть у нашій країні запросто переписати нерухомість, землю чи бізнес на нового власника. Причому бізнес-процес вибудований так, що попередній власник може нічого про це не знати”, – йдеться у дописі.

Наприклад, як повідомляється в Інтернет-ресурсах, півсотні осіб у балаклавах та зі зброєю 23 липня намагалися захопити ферму у селі Велика Губщина на Харківщині. Серед нападників були мешканці окупованих територій та громадяни Росії. Як інформують правоохоронці, чоловіки приїхали в село двома автобусами. Вони показали господарю районної агрофірми документи, відповідно до яких відбулася зміна власника. Зловмисники поводили себе агресивно, погрожували фермеру.
Правоохоронці та силовики з’ясували, що підробку документів здійснив державний реєстратор Заїчинської сільради Полтавщини.
На місці події були затримані 50 осіб із холодною зброєю, дубинками та іншим.

“Я звертаюся до всіх за допомогою. Ми шукаємо свіжі випадки шахрайства (2-3 роки), коли нерухомість, земля чи бізнес незаконно змінили свого власника через незаконні дії реєстраторів. Якщо ви знаєте про такі випадки, напишіть на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.”, – звернувся Дубілет.
У листі потрібно  описати коротко, за яких обставин власність вкрали, та додати контактний телефон постраждалої особи.
“Все анонімно. Ми вивчаємо кейси виключно для побудови правильних бізнес-процесів”, – уточнив Дубілет.
Нагадаємо, 16 липня колишній IT-директор “Приватбанку” Дмитро Дубілет, який наразі реалізує проекти Monobank та iGov, призначений радником тимчасово виконуючого обов’язки глави Служби безпеки України Івана Баканова.