Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 576

В обласному центрі завершилося будівництво нового дитячого садочка «Кобзарик», що в мікрорайоні Озерна. Цей дошкільний заклад розрахований на 11 груп, в яких перебуватимуть 215 дітей. Площа кожної групи 150 квадратних метрів, це ігрова кімната, спальня, роздягальня, буфетна. Крім того кожна група розфарбована у свій колір, що дозволить малечі краще орієнтуватися.

 На стелях встановлені сучасні світильники, окремі кімнати мають антибактерицидні лампи, групи умебльовані двоярусними ліжками з матрацами, є сучасні класні дошки, телевізори. Шафки для одягу зроблені з підігрівом, це дасть можливість в осінньо-зимовий період сушити взуття та одяг малюків. На підлозі у просторій спортивній залі нанесено розмітку, що розділяє приміщення на дві ігрові зони, невдовзі поставлять невеликі футбольні ворота.
У навчально-виховному комплексі функціонуватиме медична частина, оснащена фізіотерапевтичним кабінетом, кабінетом медогляду, процедурною та ізолятором.
Для відпочинку на дворі, навколо новозбудованого приміщення, розміщено з десяток альтанок, а ігрові майданчики мають протиударне покриття. Загальна площа садочка понад три тисячі квадратних метрів і це найбільший об’єкт соціальної сфери, побудований у Хмельницькому за часів незалежності. Він єдиний у місті облаштований спеціальним обладнанням, за допомогою якого дітки зможуть підійматись на поверхи навіть в інвалідних візках.
Аби перевірити стан готовності, до садочка «Кобзарик» завітали хмельницький міський голова Олександр Симчишин, колишній заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський та заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко. За словами пана Миколи, ще чотири роки тому у Франківську майже половина маленьких франківчан залишалися поза дошкільними закладами через недостатню кількість місць, а вже останнім часом у місті запрацювали чотири садочки, і це дало можливість дещо покращити ситуацію. В свою чергу Руслан Кошулинський відмітив, що в Україні лише декілька міст можуть похвалитися дошкільними навчальними комплексами такого рівня. Олександр Симчишин наголосив на тому, що Хмельницький на початку незалежно-
сті втратив близько 30 садочків, тому нині влада змушена виправляти помилки попередніх керівників, бо обласний центр належить до небагатьох міст України, де народжуваність перевищує смертність, тому ця проблема залишається гострою, особливо в новому мікрорайоні Озерна, оскільки житло тут зводиться швидкими темпами, а об’єкти соціально-побутової сфери не встигають за будівництвом.
 — На жаль, «Кобзарик» ще не розв’яже проблему забезпечення молодих сімей достатньою кількістю місць для дітей на Озерній, — каже міський голова. — Тому ми плануємо побудувати ще один такий об’єкт на вулиці Кармалюка.
 Будівництво «Кобзарика» здійснене місцевим підприємством ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Вартість проекту складає майже 53 мільйони гривень, із першого вересня заклад запрацює у звичному режимі.
P.S. Редакція «Подільських вістей», отримала лист від Сергія Гнатовича Котовця, ветерана праці, передплатника нашої газети з 1958 року, в якому він скаржиться на те, що його внуки не змогли поставити на чергу до цього садочку правнука.
«Подільські вісті» звернулися за відповідним роз’ясненням до департаменту освіти і науки і отримали таку відповідь: «Новозбудований заклад дошкільної освіти № 9 «Кобзарик» ще не передано на баланс департаменту освіти та науки, відповідно ще не призначений керівник, тож переводити чи позачергово зараховувати дітей у вказаний заклад освіти немає можливості. Водночас повідомляємо, що у вищезгаданий заклад освіти мають право першочергово зараховуватися діти, які перебувають на електронній черзі мікрорайону Озерна».
Сергію Гнатовичу, у найближчий час ваші онуки зможуть поставити правнука на чергу, а в разі виникнення проблем звертайтеся до газети.