Найголовніші зміни це виведення з обігу дрібних грошей, монетизація субсидій, зміна номерів рахунків для сплати податків і плати за виготовлення біометричних паспортів. Також почнуть діяти зміни в правилах дорожнього руху.

Виведення з обігу дрібних монет.
Дрібні монети номіналу 1, 2 і 5 копійок ще деякий час можна буде обмінювати в касах усіх українських банків − до 30 вересня 2020 року, а в касах Ощадбанку, ПриватБанку и Райффайзен Банку Аваль термін довший − обмін дріб’язку завершиться через три роки. Але розраховуватися такими грошами українці від 1 жовтня більше не зможуть.
Монетизація субсидій.
З 1 жовтня 2019 року розпочалася монетизація пільг на оплату комуналки. Її особливістю є те, що наразі паралельно будуть діяти дві системи надання пільг у грошовій формі − готівкова та безготівкова.
Зміна номерів рахунків для сплати податків.
Реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів зміняться відповідно до вимог стандарту ІВАN. Перехідний період буде діяти з 01.10.2019 до 31.10.2019. Зміни регулюються нормами Постанови правління національного банку України від 28 грудня 2018 року № 162. Зміна реквізитів для оплати суднового збору Зміни здійснюються на основі введення міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Реквізити для зарахування платежів будуть оновлені. З 1 листопада всі перекази будут здійснюватіся виключно із використання IBAN. Нові реквізити для оплати оформлення біометричних документів Прес−служба МВС України повідомила, що Державна міграційна служба змінить платіжні реквізити для оплати оформлення біометричних документів.
Зміни в правилах дорожнього руху.
Зміни в правилах дорожнього руху З 1 жовтня рух автомобілів за містом в обов’язковому порядку буде здійснюватися з увімкненими фарами. Вимога діне не залежно від видимості та часу доби. Це правило дорожнього руху є обов’язковим до 1 травня.