«Доброго дня, шановна редакціє. Допоможіть, будь ласка, розібратися, чи має людина з інвалідністю при працевлаштуванні якісь пільги та гарантії? І чи може вона працювати нарівні з іншими, якщо, звісно, це дозволяє її фізичний стан. Бо скрізь навіть йдеться, що роботодавці зобов’язані організовувати навчання, перекваліфікацію і працевлаштування таких людей відповідно до медичних рекомендацій, встановити на їхнє прохання неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створити пільгові умови праці. І чи є встановлений порядок влаштування таких осіб на роботу?
Катерина Осадча, Деражнянщина».

За роз’ясненням ми звернулися до юристів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області. Тож по порядку:
Укладання трудового договору
Влаштовуючись на роботу, особа з інвалідністю повинна надати роботодавцю документи за визначеним переліком: паспорт або інший документ, що посвідчує особу; трудову книжку; документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію); довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (де зазначається причина інвалідності, група і строк інвалідності та висновки комісії про умови та характер праці особи з інвалідністю); індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю (за наявності).
Важливо знати, що при прийнятті на роботу для осіб з інвалідністю, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи, випробувальний термін не встановлюється.
В Україні для роботодавця визначається норматив робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю, у розмірі 4 відсотки середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб — одне робоче місце. Роботодавець, який не дотримується нормативу, зобов’язаний сплатити адміністративно-господарські санкції Фонду соціального захисту інвалідів.
Особливі умови
Працевлаштована особа з інвалідністю має право працювати неповний робочий день або тиждень, бути переведеною на легшу роботу (на конкретний період або без обмеження з урахуванням медичного висновку зі збереженням середнього заробітку протягом 2 тижнів), залучатися тільки за власною згодою до роботи в нічний час або до надурочних робіт і за умови, що це не суперечить медичному висновку, розірвати строковий трудовий договір за власним бажанням у зв’язку з її інвалідністю. До того ж, у випадку скорочення чисельності чи штату працівників при рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається особі з інвалідністю.
Відпустка
Працівники, які мають інвалідність, можуть оформити щорічну оплачувану відпустку повної тривалості ще до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік на підприємстві (в установі, організації), а ті, які працюють на роботодавця тривалий період, мають право піти у щорічну відпустку в зручний для них час.
Тривалість щорічної основної відпустки для осіб з інвалідністю: I і II груп складає 30 календарних днів, а для осіб з інвалідністю; III групи — 26 календарних днів. Крім того, особи з інвалідністю I та II груп мають право на відпустку без збереження заробітної плати тривалістю до 60 календарних днів щорічно, а особи з інвалідністю III групи — до 30 календарних днів щорічно.
Право на одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності
Особа з інвалідністю, якій виповнилося 18 років та яка не може працевлаштуватися за сприянням центру зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці відповідної роботи, має право отримати одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності.
Розмір цієї одноразової допомоги дорівнює річній сумі допомоги по безробіттю, визначеній конкретній безробітній особі з інвалідністю. Для цього необхідно звернутися до центру зайнятості із заявою про надання одноразової допомоги по безробіттю та бізнес-планом.
Чи надавати допомогу, вирішує керівник центру зайнятості, враховуючи висновок комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Термін для прийняття рішення становить
10 робочих днів після звернення особи з інвалідністю з відповідними документами, а рішення про виплату допомоги приймається протягом 14 робочих днів після здійснення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи-підприємця.