Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 615

ТОВ «Модуль-Україна» в грудні виповнюється 35 років. Воно одне з найпотужніших на Хмельниччині. Виробляє тонколистовий прокат. Оцинкований і пофарбований, він широко використовується в різних галузях. Для виготовлення металочерепиці, профілю для   гіпсокартону, вентиляціонних систем, гофрованих профілів, огорож, корпусів побутової техніки. По своїй суті воно є металургійним, що досить несподівано для нашого регіону.

– Наше підприємство бере початок як завод з виготовлення легких металоконструкцій, – розповідає його директор Ігор Титов. – Сьогодні ми відомі не тільки в Україні, а й за її межами, – в країнах Європи та ближнього зарубіжжя. Маємо свій бренд і дві торгові марки. Постачаємо продукцію більш як на 200 фірм. Споживачі пов’язують її з високою якістю і стандартами.
Після такого інтригуючого початку розмови захотілося познайомитися з ТОВ «Модуль-Україна» ближче. Ігор Олександрович люб’язно зголосився показати цехи.
Усе побачене, продемонстроване – побудоване з нуля. Масштаби вражають уяву. Серце заводу прокатний стан РСХП-1500. Тут із листового металу під великим тиском виготовляють різної товщини стрічки з точністю до 5 мікрон. Вали, які виконують цю ювелірну операцію, важать по 25 тонн кожен.
Лінія оцинкування довжиною у 200 метрів і висотою в семиповерховий будинок. Сюди надходять металеві стрічки. Метрової ширини, легко, наче тонка фольга, спочатку розмотуються, а наприкінці знову скручуються у рулони. Кожен пакується в спеціальну упаковку та отримує паспорти: електронний і паперовий.
Ясна річ, усе відбувається автоматично. Скрізь встановлені відеокамери.
– Наші покупці можуть спостерігати за виготовленням продукції в онлайн-режимі, – продовжує дивувати Ігор Олександрович,. – Ми даємо гарантію на свою продукцію на 10 років. Аби забезпечити взяті на себе зобов’язання, з кожного рулону беремо зразок, який зберігається до кінця означеного терміну в архіві. Організація, постачання і збут на такому підприємстві – справа надзвичайно складна. Тому їх в Україні можна перерахувати на пальцях однієї руки. Хоча попит на таку продукцію стабільний.
Тільки в нашій державі щороку потрібно 300 тисяч тонн оцинкованої і стільки ж фарбованої такої продукції.
ТОВ «Модуль-Україна» впевнено зайняв свою нішу на ринку і виживає в умовах конкуренції завдяки своїй гарній репутації. Його продукція відповідає найкращим стандартам Європи, і тому низькоякісна продукція деяких постачальників Азії не може з нею рівнятися.
Дається це і нелегко. Наші посадовці і чиновники не тільки не підтримують вітчизняних експортерів, а й не захищають українського виробника так, як це практикується в інших країнах.
– Скільки не просили представників попередніх урядів уберегти наш ринок від неякісних зарубіжних виробників, але нічого поки що не робиться, – констатує Ігор Олександрович. – Ті намагаються взяти нашого покупця з допомогою демпінгу.
Запорука оптимізму ТОВ «Модуль-Україна» в розширенні ринку попиту на його продукцію, а ще в тому, що таке складне і масштабне виробництво з інноваційними технологіями важко організувати деінде. А от нашим землякам поталанило справитися із таким надскладним завданням.