Будують її у Солобківцях, що на Ярмолинеччині. Уже завезли техніку, підготували майданчик — колишнє пасовище за межами населеного пункту площею 20 гектарів. Потужність СЕС має бути 12 МВт.

«Цей об’єкт даватиме додатковий дохід до бюджету, — констатує голова Солобковецької ОТГ Сергій Когут і до слова додає: — Що стосується саме цього питання, з нового року плануємо до 350 з 260 тисяч гривень збільшити прибуток від оренди землі. Зі з’явою сонячної електростанції буде створено додаткові робочі місця, а це великий плюс для наших жителів».
Керівництво й жителі Солобковецької ОТГ, не втомлюючись, щоднини доводять неспростовну істину: хто хоче працювати — шукає можливості. Бо зробленого вже годі й перерахувати. Роботи, так би мовити, на різних фронтах тривають постійно: і техніку купують, і криниці розчищають, водогони прокладають, й дороги, заклади ремонтують, кладовища, дитсадки огороджують, вулиці освітлюють, посильну увагу приділяють школярам і дошкільнятам.
От нещодавно розробили грандіозний проект, із яким виграли в конкурсі, оголошеному державним фондом регіонального розвитку. Згідно з ним, протягом трьох років капітально відреконструюють колишню Солобковецьку середню школу № 1, збудовану в 1937 році з цегли розібраної церкви й частково розібраного костелу. Замість школи тут з’явиться центр позашкільної освіти та дозвілля. У велике двоповерхове приміщення переїде музична школа, тут облаштують актову, залу для занять хореографією, діятиме тренажерна. Перебереться й краєзнавчий музей. До кінця цього року мають освоїти три з виділених дванадцяти мільйонів.