Глядацька зала  Будинку культури у Проскурівці Ярмолинецького району давно не чула таких бурхливих оплесків, як на цьогорічний День врожаю.  Місцева самодіяльність Солобковецької ОТГ давала концерт не гірший, аніж заїжджі столичні артисти. Прохолодне приміщення враз наповнилось теплом усмішок, гарячих оплесків – Державне підприємство дослідницьке господарство «Проскурівка»  вшановувало своїх працівників.

– Настрій у людей сьогодні дуже гарний, – розповідає виконувач обов’язків старости в селах Проскурівка, Корначівка, Майдан-Морозівський Юрій Гуменний. – Цього року наше господарство очолив Євгеній Добрянський і справи одразу пішли на краще, погашені борги за минулі роки. Особливо приємно те, що він місцевий, молодий і ще свіжим оком сприймає проблеми села. Підприємство долучається до прибирання вулиць, допомогло встановити загорожу на цвинтарі. А головне – зросла зарплата у працюючих.
І справді, у сорока чотирьох працівників ДП «Проскурівка» заробітки сягають від десяти до п’ятнадцяти тисяч гривень на місяць, хоч донедавна «Проскурівку» майже довели до банкрутства. Тільки в поточному році погасили 24 мільйони гривень кредиторської заборгованості, а ще 42 мільйони «висить» у судах. Керівництво «Проскурівки» з цим не погоджується, бо, за словами Євгенія Добрянського, їм чотири роки доведеться працювати «в нуль», аби розрахуватись.
– У нас в обробітку 1929 гектарів ріллі, – каже Євген Миколайович. – І, думаю, цей ласий шматок комусь не дає спокою. Ми будемо відстоювати своє право на господарювання. Разом із нашими працівниками змогли самотужки відновити технічний парк, закупимо нові зерносівалки для точного посіву, власними силами спроможні обробляти землю. У цьому сезоні, до прикладу, зібрали по 22 центнери ріпаку, по 48 центнерів пшениці з гектара, вже засіяли тисячу гектарів озимої пшениці. На весну плануємо посіяти багато олійних культур: кукурудзу, соняшник. Дбаємо про сівозміну, збереження природної родючості ґрунту. Маємо плани і на розвиток тваринництва. Нова команда довела, що підприємство може працювати успішно і вийде із цієї складної ситуації, в якій перебуває нині. А щодо продажу землі, то я вважаю, що покупець має бути один – держава!
Євгеній Миколайович має вищу агрономічну освіту, яку здобував у Кам’янець-Подільському та у Кримському сільськогосподарському університетах. Працював керівником приватного сільськогосподарського підприємства «Ротен» (Львів), був на керівних посадах підрозділів агрохолдингу «Мрія» у Львові, на Тернопільщині, Хмельниччині, а також у групі сільгоспкомпаній «Укрлендфармінг» – його досвід в сільському господарстві справді вагомий. На нього покладають великі надії люди, які живуть у селі та мріють про його розквіт.